day seven (192)

Semporna dan Pulau Mabul Hari Empat

Hari empat (Mabul-Semporna-KL)

Jam 3 pagi aku tersedar..sebab ribut hujan lebat..aku dok menjengah luar jendela..tgk air naik tak..aku da imagine dengan kami2 semua hanyut ke pulau sipadan kang..sampai jam 5 hujan lebat..plan asal kul 5.30 nak g jejalan pusing kawasan perkampungan nak tengok sunrise..nampaknya terpaksa la di batalkan..dah kul 8 pun sun pun tak rise rise lagi..

Continue reading “Semporna dan Pulau Mabul Hari Empat”

day seven (192)

Semporna dan Pulau Mabul Hari Tiga

Hari Tiga (Pulau Mabul)

adoiiii adoiiii haha semua mengeluh sakit badan sbb smlm kan hiking..x igt ke haha..aku solat dok menahan sakit..nak naik tangga pun mengaduh..next time buat la regangan otot..yang best Haja x sakit sbb dia kata sempat tampal ‘koyok’ kat tempat2 yg sepatutnya di tampall..ok fine..bol try tips ni tuk next time?  oh no no next time..x mo dah..(aku aku plan nak hiking lagi bohey dulang maybe aku kesian dengan hubby aku yg belum penah naik lagi) ewahh..future..future..kene pandang depan skit ..

k lepas bfast menu yg sama cam smlm..acik suka menu ni.. kami check out..gerak ke jeti semporna naik bot menuju Pulau Mabul..perjalanan 1 jam ye..so far x boring sbb laut sedikit bergelora dan tempias dek air masin masuk mulut mmg awesome..darah tinggi naik tak minum air laut?..

Continue reading “Semporna dan Pulau Mabul Hari Tiga”

day seven (192)

Semporna dan Pulau Mabul Hari Dua

Hari Dua (Bohey Dulang)

Lepas breakfast kami gerak ke jeti untuk Hiking/Snorkeling Di Pulau Bohey Dulang..

 sebelum u ols ke pulau..make sure..aku tekankan PASTIKAN tepek benda alah ni kat muka tangan yg terdedah dgn matahari, at least 1/2 jam sebelum u ols ngadap matahari..supaya losyen ni menyerap sehabisnya kat dlm kulit..aku beli yg paling tinggi SPF dia..kalau x nak muka u ols berbelak, hitam berlegam atau seangkatanya..dun worry dia kalis air..hehe..

Continue reading “Semporna dan Pulau Mabul Hari Dua”

day seven (192)

Semporna dan Pulau Mabul Hari Satu

Assalamualaikum pembuka bicara..

Bulan 4 aku dapat whatapps dr Acik..ajak aku g Sabah..Aku pun cam wow dan wow dan wow lagi even belum tau which tempat nak g..bila dia kata nk g Pulau Mabul..aku bertambah wow dan WOW haha..Maklum la da bertahun mengadap kerja x bercuti2 mesia..Padahal aku da penah g Sabah n Pulau mabul ..oleh kerana aku mmg suka laut dan pulau maka wow aku tu telah buat aku grab tiket Air Asia yg tgh promo.. ok tu mukadimah camne aku leh join team single ni ngeh ngeh.. Continue reading “Semporna dan Pulau Mabul Hari Satu”