Capture

Trip Ke Eropah Day 10 Ireland

GALWAY – KILDARE VILLAGE – DUBLIN

Bismillahirrahmanirahim

beautiful Dublin..

Hari ni lepas solat, mandi kemas2, n kawan2 huda yg kami tumpang rumah mereka da pergi kelas (depa sempat masakkan breakfast lagi..huhu terharu)..

Continue reading “Trip Ke Eropah Day 10 Ireland”

Capture

Trip ke Eropah Day 9 Ireland

CORK – CLIFF OF MOHER GALWAY IRELAND

Bismillahirahmanirrahim

Malam tadi tidur awal giler..huda kata masuk je bilik da gelap..haha maklum la ngantuk giler smlm + letih.
hari ni bangun penuh rasa kesegaran. lps breakfast by miss Zakiah..sodap..dan huda tapau utk lunch nanti ..then kemas2 dan bersiap2 nk gerak ke GALWAY.. Ireland mempunyai banyak tempat tarikan semulajadi yang sgt amazing, salah satunya adalah Cliff Of Moher..sesiapa yg plan nk g Ireland..tempat ni wajib kena ada dlm list..

Continue reading “Trip ke Eropah Day 9 Ireland”

Capture

Trip ke Eropah Day 8 Ireland

LONDON – DUBLIN – CORK IRELAND

Bismillahirrahmanirahim

lepas solat subuh kat dalam airport ni and lps security check, kami dengan lenggang kangkung anak kak limah siap breakfast santai2 tetibe tringat “didee, kan hari ni Daylight Saving” didee pun tgk jam dia..pastu kami berlari2 sbb time tu da nk kul 6pg..mean kalau flight kita kul 7..da jadi kul 6.. diawalkan sejam..
gelabah giler , da la jauh gate dia..paling hujung..pastu tgk masih ada yg beratur, cam perghhh lega berpeluh2 ko haha..kami org paling last la naik..haiii keje giler..

Continue reading “Trip ke Eropah Day 8 Ireland”

Capture

Trip ke Eropah Day 6 London

Warner Bros. Studio Harry Potter

Bismillahirrahmanirahim

Very excited..yay team Harry Potter..ari ni bangun pagi pas baca Al-Mathurat reramai serumah, saya bersiap untuk ke Watford Junction di mana terletaknya Studio penggambaran Harry Potter..semua movie dia saya da layan..da besar da ko Harry..Eceli film ni follow dr novel JK Rowling, punya la hebat imaginasi dia..perghh..

Continue reading “Trip ke Eropah Day 6 London”

Capture

Trip ke Eropah Day 5 London

Sheffield – London

Bismillahirrahmanirrahim

next to LONDON CiTY

kat sini subuh kul 4 pagi..sblm book tiket (online) beberapa bulan sebelum, saya da check waktu subuh (siang) so saya book tiket bas (megabus) kul 6.00pg camtuh untuk ke Kota London..so kul 5 pg da gerak dari rumah didee dengan menaiki teksi ke Meadowhall Station Bus..kat sini tempah teksi just online cam kat Mesia gak (uber/grab teksi)..senang kan..
igt, kena datang awal..sbb any public transport x akan tggu uolssss.. klu da terlepas kena beli tiket baru..so jangan bawak perangai ‘janji melayu’ ko tu kat sini..

Continue reading “Trip ke Eropah Day 5 London”