Trip ke Seoul Korea Bhg 4

Seoul City

Bismillahirahmanirrahim

Istana Gyeongbok adalah sebuah istana yang terletak di utara Seoul (Gangbuk), Korea Selatan. Istana ini terdiri daripada 5 istana besar dan merupakan yang terbesar dibina oleh Dinasti Joseon.

Istana Gyeongbok pada asalnya diasaskan pada 1394 oleh Jeong do Jeon, seorang arkitek. Istana ini hancur pada  pencerobohan Jepun ke Korea tahun 1592-1598 dan dibina lagi selama tahun 1860-an dengan 330 buah kompleks bangunan dengan 5.792 bilik. Berdiri di kawasan seluas 410,000 meter persegi, Istana Gyeongbok adalah simbol keagungan kerajaan dan rakyat Korea. Setelah pembunuhan Maharani Myeongseong oleh mata-mata Jepun pada tahun 1895, Raja Gojong meninggalkan istana ini bersama ahli keluarganya yang lain dan tidak  pernah kembali.


Pada tahun 1911, pemerintahan Jepun yang sedang menjajah Korea menghancurkan semua bangunan kecuali 10 bangunan utama, dan membina Bangunan Kerajaan Utama Jepun untuk gabenor jeneral Korea di depan Bilik Tahta.

Bangunan utama dari Istana Gyeongbok termasuk Geunjeongjeon, Bilik Tahta Raja (yang merupakan harta negara Korea Selatan nombor 223) dan Pavilion Gyeonghoeru (harta nasional nomor 224) yang mempunyai kolam bunga teratai dan bertiangkan 48 buah tonggak granit.

Istana Gyeongbok kini dibuka kepada orang ramai dan Muzium Rakyat Korea Kebangsaan berada di dalamnya. – wikipedia –

Betapa jahatnya Jepun dulu ..suka menakluk negara2..termasuk Malaya dulu.. cis bedebah punya Jepun..-ni saya yang tambah

Day 7

SEOUL
• Gyeongbokgung Palace (Istana Lama)
• Gwanghwamun Square
• Cheonggyecheon Stream• Hongdae
• Itaewon Mosque

Pagi² lepas sarapan, saya check out,  tapi saya minta backpack kami tinggal di kaunter untuk memudahkan kami berjalan² lagi.. Last day di Seoul hari ni ..so sad..

Hari ni meet syaza semula.setelah beberapa hari saya n nu’ survive di kota seoul,. ari ni syaza bawak jejalan this area..
kami hanya walking distance kecuali ke Itaewon.

Heungnyemun 👆

Gyeonghoeru 👆

Syaza dan Nuaimah ni da berkawan dari zaman Dinasti Joseon tau..ok gurau..Bestfriend forever.. 👆

Gyotaejeon 👆

Matahari mmg memancar tapi angin sejuk dia bertiup kencang -7celcius..Ok next ke Gwanghwamun Square dan  Cheonggyecheon Stream.. Berjalan kaki je..

Syaza kata ‘Pakcik’ ni la yang memperkenalkan tulisan Korea..good job pakcik..hang memang hebat..

Raja Sejong atau disebut juga dengan Raja Sejong Yang Agung (Sejong Dae Wang) (7 Mei 139718 Mei 1450, bertakhta 1418 – 1450) adalah seorang raja yang ke-4 dari Dinasti Joseon yang memerintah Korea. Raja Sejong sangat terkenal karena jasanya di dalam menciptakan abjad Korea, Hangeul yang menggantikan penggunaan penulisan Hanja. Raja Sejong adalah penguasa Korea kedua yang mendapatkan gelar Raja Yang Agung atau Raja Besar setelah Raja Gwanggaeto dari Kerajaan Goguryeo. – wikipedia-

Sewaktu ke Gwanghwamun Square syaza tunjuk ada khemah² n gambar² mangsa Sewol
Ferry yg mengorbankan +-200 orang. sgt sedih..macam mana saya x tahu langsung kisah ni pd 15 April 2014. Kebanyakan yang mati adalah pelajar² sekolah yang membuat lawatan ke Pulau Jeju..Syaza cerita ramai mangsa tak dapat diselamatkan sebab lambat bantuan tiba..so sad..g la google baca kisah Sewol ferry ni..

hari ni saya menggunakan nama Syaza je..sbb byk maklumat dari Syaza..’Syaza’ cakap hihi..sungai ni dulu kotor teruk, tapi sejak tukar menteri ke apa x igt..Sungai ni di selenggara dan sekarang wallaaaaa cantik giler..nampak x minah reporter kat gambar bawah tu..shot pun kat sungai yg sekrang da cantik..good job lagi tuk pak menteri..

kami kesejukan..so masuk Starbuck minum coffee panas..1st time minum starbuck nok..kt mesia rasa cam mahal tu yg tak nak minum tp saya kalah di korea walaupun
lg mahal haha..(klu convert duit mesia la)

sebelum meninggalkan meja make sure meja kemas..sampah kena buang sendiri dan asingkan..mana sisa dan plastik or kertas..balik Malaysia pun kena didik buat perkara yang sama..

pastu kami ke Itaewon..yabedabedoooo makan time..memula saya agak suspen nk makan makanan korea sebab cam teringat Kimchi je..haha..

dekat Itaewon ni..tak payah cakap la..memang syurga makan tuk Muslim..melambah..pilih je mana yg berkenan di hati..sebab tu kalau orang Malaysia yang datang Korea sure akan stay kat Itaewon..

Beef Bulgogi #eidrestaurant 👆

setelah beberapa hari makan makan dlm tin n paket brahim, last day ni baru dapat mkan makanan korea yg halal.
ye la klu hari² makan kt luar mmg kopak kocek suar.. Budget untuk makan di Eid lebih kurang 8000 – 12000 Won,
lebih kurang RM28- RM42 per dish sekali makan. lgpun tujuan asal travel tuk jalan bukan makan.lain orang lain cara…
Kepada yang ingin mengunjungi Eid, saya sarankan supaya booking tempat terlebih dahulu kerana kawasan kedai yang agak kecil
dan selalu penuh. Bila penuh mestilah sedapkan? . Eid beroperasi dari hari Selasa sehingga Ahad dari 11.30 pagi hingga 9 malam.
Hari Isnin tutup. Jadi jangan pergi hari isnin , takut kecewa. Apa-apa pun, saya sangat rekomen anda semua untuk ke Eid untuk
merasa sendiri home made Korean Food.  ok nk sambung makan. jemput tengok yer..

Eid Restaurant kat Itaewon. Wajib pergi.  Syaza penah kerja kat sini hampir 5 bulan. so dia bawak kami g sini utuk makan makanan
korea yg halal. Asal usul owner kedai ni (mengikut story syaza) Appa n amma ni ada 2 org anak lelaki.
yg sulung masuk Islam n study kt UIAM. pastu family yg lain follow masuk Islam gak. Alhamdulillah. pastu Appa n Amma buka Restoran ni ,
asalnya utk pelajar² Islam yg study kt sini.pastu semakin lama semakin berkembang dengn kehadiran pelancong.
Kt sini menu dia NO MSG.. n rasa mmg superb.. Anak dia yg no 2 ada bukak cawangn EID ni kat Bangi.. sila gugel..
ok nk sambung makan.

lepas makan seblah tu je da nampak Masjid Itaewon..perasaan bila tenguk Masjid di negara bukan Islam adalah satu perasaan yang di boleh di gambarkan.rasa nak menitik air mata..Semasa saya travel ke Europe dulu, saya sedaya upaya akan cari Masjid untuk saya solat. Sebab kita akan rasa bersyukur dan merasa bangga dengan minoriti Islam yang survive di negara bukan ISLAM..

bergambar kenangan uncle YUSUF owner Eid..

nampak tak muka ku yang bercahaya tu..NUR..lol..Masjid yang dibuka pada tahun 1976. Terletak di Hannam-dong, Yongsan-gu. Sebagai satu-satunya Masjid di Seoul ?

pandangan dari atas Masjid Itaewon..

Lepas solat, Syaza ajak ke Hongdae..Syaza kata lagi Hongdae ni real Korea sebab kat sini pure Korean klu kat tempat lain cam da bercampur baur dgn species lain..Kat sini cam tempat muda mudi..Banyak kedai² dan seronok la kalau jalan² kat sini..Ada street performance dan macam²..

Hari semakin gelap..so kami berpisah di station Subway..Syaza balik ke hostel dia.. saya dan Nuaimah nak balik Guesthouse untuk ambil Backpack yang kami tinggalkan.. Lepas membersihkan diri..tumpang bilik air guesthouse..kami bergerak di malam yang sejuk dengan keberatan bag lebih 10KG haha..bergerak ke INCHEON Airport..

berbungkus..time ni la aku rindu cuaca Malaysia..meh ..

(AIRPORT NIGHT)

Day 8

Incheon Airport –> Kuala Lumpur

Flight kul 9.35 pagi..jam 4 am kami da bersiap² menyelenggara diri sendiri..lepas breakfast roti, kami gerak nak masuk pemeriksaan tapi punya la slow dan ramai..Saya dengan Nu’ da cuak sbb jam 7 masih x lepas lagi pemeriksaan..So saya terpaksa berpisah dengan Nu..saya cakap siapa yang sampai gate dulu minta tolong tunggu salah sorang dari kami..Airport INCHEON sangat besar untuk ke GATE kena naik tren yang di sediakan..memang rushing gile.. pastu bila da sampai GATE..aku nampak screen Air Asia ke Kuala Lumpur da nak tutup..saya pun panik la..rupanya depa da tukar GATE..sabo je la..berlari macam Usain Bolt la aku dengan NU’..Alhamdulillah sempat..1st time rasa berpeluh dekat Seoul haha..baru rasa nk pecah rekod” 8 hari tanpa peluh di Seoul”..

Korea was amazing! Leaving SEOUL this morning, incredible thankful for the experience. Thank you to Korean people for being gracious,
free spirited, and opened armed. Until next time insya-Allah!!..
jusyeoseo gamsa habnida. Now it’s time to head home, shed the layers.

Dalam flight memang aku membuta je sbb malam tadi airport night bukan dapat tidur sangat pun..alhamdulillah lepas 6 jam lebih kami sampai KLIA2 dengan selamat.. Abang Nu’ ambil di KLIA2 ..alhamdulillah..Rindu kereta, rindu bantal peluk..rindu makanan Malaysia..

RIP my Bag Adidas..13 tahun berbakti dengan kehidupan ku..kalau ada anak dah tingkatan 1 ..akhirnya putus dah tali tu..lagi pun da koyak byk tempat.. love you bag..

Trip ni saya buat sendiri. Tidak menggunakan travel agent. Senang je kalau nak travel sendiri di Korea. Cuma kena banyak buat research dan survey. Transportation pun senang untuk pegi ke attraction di Korea. Honestly, public transport di Korea sangat bagus.

Tips dan budget di SINI

84 thoughts on “Trip ke Seoul Korea Bhg 4

  1. I just want to mention I’m beginner to weblog and certainly loved you’re page. More than likely I’m want to bookmark your website . You really have impressive stories. Appreciate it for sharing with us your website page.

  2. Whats Going down i’m new to this, I stumbled upon this I have found It positively helpful and it has aided me out loads. I hope to give a contribution & aid other users like its helped me. Great job.

  3. Hello there, just became alert to your blog through Google, and found that it is truly informative. I’m going to watch out for brussels. I’ll appreciate if you continue this in future. Numerous people will be benefited from your writing. Cheers!

  4. I loved as much as you will receive carried out right here. The sketch is attractive, your authored material stylish. nonetheless, you command get bought an nervousness over that you wish be delivering the following. unwell unquestionably come further formerly again as exactly the same nearly very often inside case you shield this increase.

  5. Hello, Neat post. There is an issue together with your website in web explorer, could test this¡K IE still is the marketplace chief and a large component of other folks will miss your great writing due to this problem.

  6. Hello! This is my 1st comment here so I just wanted to give a quick shout out and say I really enjoy reading through your articles. Can you suggest any other blogs/websites/forums that deal with the same subjects? Thanks for your time!

  7. Very nice post. I just stumbled upon your weblog and wished to say that I have really enjoyed surfing around your blog posts. After all I will be subscribing to your feed and I hope you write again very soon!

  8. A person essentially help to make seriously articles I would state. This is the first time I frequented your website page and thus far? I surprised with the research you made to make this particular publish amazing. Magnificent job!

  9. What i do not understood is if truth be told how you are not really a lot more well-liked than you may be right now. You are very intelligent. You already know therefore considerably in terms of this matter, produced me personally imagine it from numerous varied angles. Its like men and women aren’t interested except it’s something to do with Woman gaga! Your own stuffs nice. All the time take care of it up!

  10. hi!,I love your writing very so much! percentage we keep in touch more about your article on AOL? I need a specialist on this house to solve my problem. May be that is you! Looking ahead to look you.

  11. I like this web site very much, Its a very nice billet to read and get info . “Anyone can stop a man’s life, but no one his death a thousand doors open on to it. – Phoenissae” by Lucius Annaeus Seneca.

  12. I like what you guys are up too. Such intelligent work and reporting! Keep up the excellent works guys I’ve incorporated you guys to my blogroll. I think it’ll improve the value of my site :).

  13. I together with my friends were following the good recommendations from your web blog and then then developed a terrible feeling I had not thanked the website owner for those strategies. All of the women were certainly glad to study them and already have seriously been making the most of those things. Thanks for indeed being simply accommodating as well as for finding varieties of tremendous topics most people are really eager to be informed on. My personal honest apologies for not saying thanks to you sooner.

  14. hey there and thank you for your information – I’ve certainly picked up something new from right here. I did however expertise some technical points using this web site, since I experienced to reload the site many times previous to I could get it to load properly. I had been wondering if your web host is OK? Not that I am complaining, but slow loading instances times will sometimes affect your placement in google and can damage your high quality score if advertising and marketing with Adwords. Anyway I’m adding this RSS to my e-mail and could look out for a lot more of your respective intriguing content. Ensure that you update this again very soon..

  15. My spouse and i ended up being satisfied Peter could carry out his research using the precious recommendations he obtained while using the web pages. It’s not at all simplistic just to choose to be making a gift of things that many men and women may have been trying to sell. We know we now have you to be grateful to for this. All the illustrations you have made, the simple site navigation, the friendships your site make it possible to engender – it is most fantastic, and it’s making our son in addition to us know that the issue is brilliant, which is unbelievably serious. Thank you for the whole thing!

  16. I like what you guys are up too. Such smart work and reporting! Carry on the superb works guys I¡¦ve incorporated you guys to my blogroll. I think it will improve the value of my website 🙂

  17. I loved as much as you will receive carried out right here. The sketch is tasteful, your authored subject matter stylish. nonetheless, you command get bought an shakiness over that you wish be delivering the following. unwell unquestionably come more formerly again since exactly the same nearly a lot often inside case you shield this increase.

  18. you’re actually a excellent webmaster. The web site loading speed is amazing. It seems that you’re doing any unique trick. Furthermore, The contents are masterpiece. you’ve done a fantastic task on this topic!

  19. Unquestionably believe that which you stated. Your favorite justification seemed to be on the internet the easiest thing to be aware of. I say to you, I definitely get annoyed while people think about worries that they plainly do not know about. You managed to hit the nail upon the top and also defined out the whole thing without having side effect , people could take a signal. Will probably be back to get more. Thanks

  20. Thanks for the sensible critique. Me and my neighbor were just preparing to do a little research on this. We got a grab a book from our area library but I think I learned more clear from this post. I’m very glad to see such great info being shared freely out there.

  21. I have been absent for a while, but now I remember why I used to love this site. Thank you, I¡¦ll try and check back more often. How frequently you update your web site?

  22. hello!,I love your writing so a lot! proportion we keep up a correspondence extra about your article on AOL? I require an expert in this space to resolve my problem. May be that’s you! Taking a look forward to peer you.

  23. Thanks so much for providing individuals with such a spectacular opportunity to read articles and blog posts from this website. It can be very nice and as well , full of fun for me personally and my office mates to visit the blog at minimum 3 times a week to find out the newest guidance you have. And of course, I’m just actually pleased considering the striking hints served by you. Certain 3 tips in this post are really the simplest we’ve ever had.

  24. Magnificent beat ! I would like to apprentice while you amend your website, how could i subscribe for a blog web site? The account helped me a acceptable deal. I had been tiny bit acquainted of this your broadcast offered bright clear concept

  25. hi!,I really like your writing so so much! percentage we communicate extra approximately your post on AOL? I require a specialist in this house to resolve my problem. Maybe that’s you! Looking ahead to look you.

  26. Thanks so much for providing individuals with an extremely spectacular opportunity to read from this website. It is usually very nice and packed with fun for me personally and my office mates to search your web site a minimum of 3 times in 7 days to study the new guidance you have. And definitely, we are at all times fascinated with the magnificent ideas served by you. Some 4 points on this page are in fact the simplest we have had.

  27. I simply wished to appreciate you yet again. I’m not certain the things that I could possibly have worked on in the absence of the advice provided by you relating to such a subject matter. It absolutely was a real troublesome matter in my circumstances, but discovering a new specialised avenue you managed that made me to cry over joy. I’m happier for your advice and then hope that you comprehend what a powerful job you are putting in teaching some other people via your blog post. Probably you have never come across any of us.

  28. Thank you so much for providing individuals with an exceptionally spectacular chance to check tips from this blog. It is often so awesome plus jam-packed with amusement for me personally and my office mates to search your blog at least three times in one week to read the fresh issues you will have. And definitely, I am just at all times contented considering the outstanding tricks you serve. Some 1 ideas on this page are completely the most suitable we’ve had.

  29. Hi, Neat post. There’s an issue with your site in web explorer, could check this¡K IE nonetheless is the marketplace leader and a big section of other people will pass over your great writing due to this problem.

  30. Thanks for the sensible critique. Me & my neighbor were just preparing to do some research about this. We got a grab a book from our area library but I think I learned more from this post. I am very glad to see such excellent info being shared freely out there.

  31. Thanks for the sensible critique. Me & my neighbor were just preparing to do some research on this. We got a grab a book from our local library but I think I learned more clear from this post. I’m very glad to see such wonderful info being shared freely out there.

  32. Thank you a lot for providing individuals with an exceptionally splendid chance to read in detail from here. It is often very great and as well , packed with amusement for me and my office fellow workers to visit your blog at the very least thrice in a week to find out the new secrets you have. And indeed, I’m so always happy with the exceptional inspiring ideas served by you. Certain 2 ideas in this posting are particularly the most efficient I have ever had.

  33. You actually make it seem so easy with your presentation but I find this matter to be actually something which I think I would never understand. It seems too complex and extremely broad for me. I am looking forward for your next post, I will try to get the hang of it!

  34. Thank you for all your valuable hard work on this blog. Ellie really likes engaging in investigations and it’s easy to understand why. A number of us know all relating to the lively means you present powerful tips on the website and as well as boost contribution from other ones on that concern and my child is actually being taught a whole lot. Have fun with the remaining portion of the new year. You are conducting a great job.

  35. You are my inspiration , I possess few web logs and occasionally run out from to post .I believe this internet site contains some really excellent info for everyone. “To be able to be caught up into the world of thought — that is being educated.” by Edith Hamilton.

  36. I loved as much as you will receive carried out right here. The sketch is tasteful, your authored material stylish. nonetheless, you command get bought an nervousness over that you wish be delivering the following. unwell unquestionably come further formerly again as exactly the same nearly very often inside case you shield this increase.

  37. Thank you a lot for providing individuals with an extraordinarily memorable opportunity to read from this web site. It is usually so pleasant and stuffed with a good time for me and my office fellow workers to visit your web site particularly thrice in a week to learn the latest issues you have. Of course, I’m at all times happy with the terrific concepts served by you. Certain 3 points in this posting are definitely the most effective we have had.

  38. I’m not sure where you are getting your information, but great topic. I needs to spend some time learning more or understanding more. Thanks for magnificent info I was looking for this information for my mission.

  39. Hello, Neat post. There’s a problem together with your website in web explorer, might check this¡K IE nonetheless is the marketplace leader and a large portion of other folks will miss your great writing due to this problem.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *