Capture

Trip ke Singapore

Saya orang Johor, Orang Johor boleh dapat cabel Channel Singapore..Setiap hari masa kecik² dulu selalu bukak channel Singapore sbb Channel depa lagi best haha so sampai lagu negara depa pun dah boleh hafal..

Saya dah tak ingat bila last saya ke Singapore..yang pasti waktu kecik dulu..maybe da 30 tahun + x pernah pergi..So bila check ticket Air Asia ke Singapore murah terus rembat tapi pergi je..plan nak balik naik bas.

Continue reading “Trip ke Singapore”

Capture

Tips and Budget to Singapore

Lokasi percutian : Singapore City (trip hujung minggu)

Biasa kalau orang dengar kalau pergi Singapore, perkara pertama yang terfikir dalam kepala adalah USS (Universal Studio Singapore) kan?

Okay, kat sini saya share kat uols tempat-tempat lain yang menarik dan boleh dilawati di Singapura selain USS termasuk ‘must eat’ beserta bajet berdasarkan trip 2 hari 1 malam yang saya buat . Dan saya tak melawat USS. Ada yang tanya cukup ke g 2 hari je..for me klu pandai plan 2 hari da cukup siap blh g USS lg..

Continue reading “Tips and Budget to Singapore”