Tips menaiki kapal terbang


Berikut ialah TIPS sebelum menaiki kapal terbang, aksesori dan pakaian yang tidak digalakkan dipakai bila anda nak “fly”, dan etika bila di udara melalui pengalaman saya sepanjang 5 tahun menjadi traveler.

✈️✈️✈️

1. Sewaktu berbaris untuk pemeriksaan keselamatan, elakkan barisan yang ada keluarga dengan anak-anak kecil. Kecepatan mereka tak sama dengan anda yang solo atau berdua.

2. Untuk mempercepatkan pemeriksaan dan memendekkan barisan, penting untuk anda bersiap sedia dengan mengeluarkan siap-siap segala alatan elektronik dan cecair dari bagasi tangan anda, buka jaket/sweater, tali pinggang dan kasut boot, dan keluarkan duit syiling dari poket. Masukkan botol-botol cecair anda dalam satu plastik boleh zip yang lutsinar! Bergerak cepat bila dipanggil dan ambil barang-barang anda segera dan pakai semula di kawasan yang jauh dari kawasan pemeriksaan!

3. Jangan beli air botol, sebaliknya bawalah botol kosong anda sendiri. Hampir semua airport di dunia ada mesin air percuma tinggal isi saja, maka anda tak perlu pun beli air botol sebelum pemeriksaan ataupun selepas. Kan jimat duit! Botol kosong takkan dirampas ketika pemeriksaan.

4. Patuhi had saiz bagasi tangan!! Jangan degil bawa beg jauh lebih besar dari had. Ini ialah sikap penting diri! Bila anda patuhi saiz, beg anda boleh disimpan menegak kerana beg yang disimpan melintang di atas membazir ruang.

5. Elakkan dari memakai terlalu banyak barang kemas. Kalau nak juga pakai, masukkan dalam plastik/beg kecil sebelum berbaris untuk pemeriksaan. Lepas pemeriksaan bolehlah pakai semula.

6. Elakkan memakai pakaian ketat terutama dalam penerbangan “long-haul”. Dalam penerbangan panjang hampir setiap masa anda duduk di kerusi anda tanpa banyak pergerakan maka pakaian ketat boleh menyebabkan DVT (deep vein thrombosis) iaitu penggumpalan darah dalam salur darah. Kaki boleh bengkak kerana darah tak mengalir. Selamatkan diri anda dari perkara ini.

7. JANGAN PAKAI KASUT TINGGI (heels) tak kiralah anda di kelas pertama, business atau ekonomi! Ini penting kerana tumit kasut tinggi BIASANYA TAJAM boleh bocorkan gelongsor kecemasan kapal terbang bila anda memijaknya dan ini boleh melambatkan pergerakan anda ketika waktu kecemasan! Bayangkan apa yang akan terjadi kepada anda dan penumpang lain! Pakailah kasut sarung/kasut sukan yang mudah dibuka dan yang mampu melindungi kaki anda ketika waktu kecemasan. Nak bergaya boleh bergaya nanti bila sampai destinasi. Who knows that your heels can cost other people’s lives?

8. Jika anda travel ke destinasi bermusim sejuk, “pack” baju sejuk/jaket tebal anda dalam bagasi kargo. Pakailah beberapa lapisan baju+jaket nipis ketika dalam kabin. Kalau nak juga bawa jaket tebal dalam kabin, pek guna beg vakum dan masukkan dalam bagasi tangan anda. Ini untuk menjimatkan ruang dan memudahkan pergerakan dalam kabin bukan saja untuk anda tapi untuk penumpang lain. Dalam kapal anda juga boleh minta selimut. Ia jauh lebih baik dari pakai jaket tebal-tebal yang merimaskan. But please don’t steal the blanket!

9. Elakkan dari memakai skirt pendek dan pakaian yang terlalu berjurai. Bila berlaku kecemasan, skirt pendek anda takkan melindungi anda dari elemen cuaca+bahaya persekitaran, dan pakaian terlalu berjurai pula boleh menyebabkan anda tersangkut di kerusi-kerusi ketika anda bergerak menuju pintu kecemasan.

10. 3 MINIT PERTAMA dan TERAKHIR di setiap penerbangan ialah MINIT PENTING/masa hidup dan mati kerana menurut statistik, sebahagian besar kemalangan udara berlaku ketika berlepas dan mendarat. Maka JANGAN TIDUR di 3 minit pertama dan terakhir ini!

11. Walau anda sudah terbang beberapa kali, sentiasa TUMPUKAN PERHATIAN terhadap demo keselamatan kerana peraturan setiap kapal mungkin berbeza dari kapal lain. Perhatikan dan ingat di mana pintu kecemasan terdekat dengan anda. Sentiasa peka dengan arahan anak kapal!

12. Sentiasa pakai tali pinggang bila di tempat duduk anda walaupun takda “turbulence”! Benda macam ni datang tanpa amaran, dan anda tak mahu tercampak hingga kepala terhentak di “overhead compartment” dan yang lain-lain yang boleh men

yebabkan kecederaan serius.

13. Tolong jangan buka kasut jika anda tahu anda bukan jenis pembersih/ada kaki busuk! Udara dalam kabin dikitar semula, bau busuk dan sebagainya boleh kekal dalam kabin dan menyebabkan ketidakselesaan penumpang lain. Kalau nak juga, pastikan stokin anda bersih dan jangan buka stokin.

14. Jika anda perlu baringkan kerusi, baringkan dengan berhati-hati kerana kita tak tahu kalau orang kerusi belakang sedang gunakan meja untuk makan/minum air panas dan sebagainya.

15. Ajari anak-anak anda untuk tak menendang kerusi di hadapan. Ini merupakan salah satu perkara paling tak disukai oleh kita semua ketika di udara. Usahakan, buat anak anda dengar nasihat anda bukan anda pula dengar kata mereka.

16. Arm rest ialah hak utama buat yang duduk ditengah-tengah. Jika anda duduk ditingkap atau di aisle, anda dijamin ada satu arm rest. Kalau anda ambil dua-dua, yang duduk tengah tak dapat apa-apa. Be considerate!

17. Kalau yang duduk di sebelah anda bukan yang anda kenal dan mereka tak mahu berbual dengan sesiapa pun, jangan paksa! Berikan privasi!

18. Bila nak ke tandas, tunggulah masa sesuai, bukan sewaktu anda nampak anak kapal sedang sorong troli makanan/minuman! Selepas anda makan, tunggu sehingga anak kapal kumpul dulang barulah anda bangun.

19. Gunalah tandas macamana anda guna tandas di rumah anda; JANGAN BUAT KECAH/SEPAH. Jangan juga guna tandas terlalu lama, ingatlah bahawa dalam kapal ada penumpang lain juga. Again, BE CONSIDERATE.

20. Ketika dalam penerbangan atau sebelum keluar dari kapal, isikan borang/kad ketibaan! Jangan tunggu sampai imigresen baru nak isi. Dengan itu penting untuk anda bawa satu atau dua pen dalam beg anda!

21. Tunggu bila kapal sudah betul-betul berhenti baru anda bangun ambil beg. TUNGGU GILIRAN anda untuk bergerak ke depan kapal. Tak perlu berebut-rebut Ambil beg dan bergerak secara cekap.

Akhir sekali, HORMATILAH ANAK-ANAK KAPAL/FA/pramugari(a). Elakkan dari berlawan cakap atau bergaduh tak kira di airport, waktu pemeriksaan, terutama sekali ketika di atas kapal. Kalau anda tak puas hati dengan servis, bincang di tepi atau di belakang orang awam, tak perlu marah-marah atau jerit-jerit. Mereka ini membantu memudahkan urusan anda, mereka ini juga manusia dan ada perasaan. Be civilized!

Happy flying and traveling! ✈️?

87 thoughts on “Tips menaiki kapal terbang

  1. The things i have observed in terms of computer system memory is that there are features such as SDRAM, DDR or anything else, that must fit the specifications of the mother board. If the pc’s motherboard is kind of current and there are no operating-system issues, changing the memory literally usually takes under an hour. It’s one of several easiest laptop upgrade procedures one can consider. Thanks for sharing your ideas.

  2. excellent post, very informative. I ponder why
    the opposite specialists of this sector don’t understand this.
    You should continue your writing. I am confident, you’ve a huge readers’ base already!

  3. Today, while I was at work, my ister stole my
    iPad and tested to see if it can survive a tbirty foot drop, just so she can be a youtube sensation. My iPad
    is now destroyed and she has 83 views. I know this is entirely off topic but I hhad to share
    it with someone!

  4. Every guy out there needs to talk to a hot girl sometimes. There’s just one site that’s full of the hottest babes on the entire internet. That site is http://www.camgirl.pw and it’s going to put a smile on your face. Make sure you spend some of your precious free time there. It’ll be the best decision that you’ve made in quite some time.

  5. Real men like to talk to sexy girls. There’s no denying that. Where does a man go to talk to a sexy girl? There’s just one place on the the internet to do that. The hottest girls can be found at http://www.camgirl.pw Have yourself a total blast and meet a few sexy girls. You’ll have a whole lot of fun doing so.

  6. I really enjoy looking through on this site, it has got wonderful content . “I have a new philosophy. I’m only going to dread one day at a time.” by Charles M. Schulz.

  7. A person necessarily assist to make severely articles I might state. That is the first time I frequented your web page and thus far? I amazed with the research you made to make this actual post incredible. Excellent job!

  8. I kind of agree with everything said here. There’s just one problem. It doesn’t talk about what’s the best site to join to get laid. That’s the most important part of it all. If you’re wanting to get laid, then this is the site for you https://t.irtyf.com/hkz06n8e68?offer_id=3785&aff_id=29696&nopop=1 You’re going to get some pussy there. Don’t beat off tonight. Get yourself some action. You can beat off tomorrow. Today is your day to get some pussy.

  9. You’ve been a busy cowboy lately. Don’t you think it’s time to settle down and relax? You can do just that with the babes over at http://www.camgirl.pw There’s plenty of hot girls over there who know how to treat a cowboy right. Take off your spurs and mosey on into a chat with one of these beauties.

  10. You should set aside time each day to talk to a hot girl. There are plenty of them over at http://www.camgirl.pw You’re really going to have yourself a good time there. It’s wall to wall babes and that’s just the beginning. Check it out and get ready to smile.

  11. andrew strutt is a traitor who sells classified secrets works at leidos has raped 2 girls at HOPE hacker conventions. andrew david strutt wife Sichan Li is in the United States illegally. r0d3nt has an undiagnosed psychiatric disorder from a head injury. andy strutt has taken money from Lebanse Intelligence Officer and recently arrested hacker and owner of Krypton Security Khalil Sehnaoui. andrew david strutt accepted a hotel suite in Las Vegas in 2015, 2016, and 2017 in excess of $2,000 a night from Khalil Sehnaoui. andrew strutt wife is a former reporter and Chinese Communist Party reporter. andrew david strutt wife has access to his secret material. DOB 6/3/1975 sprint phone 321-917-5986 google voice 702-514-0650

  12. I simply want to say I am very new to blogging and truly liked you’re web page. Almost certainly I’m planning to bookmark your blog . You actually have really good articles. Many thanks for sharing with us your blog site.

  13. You deserve a break. You’ve been working hard this week. All that hard work has stressed you out. The best way to get rid of the stress is by having a little fun with a cam girl. There’s a whole lot of them over at http://www.camgirl.pw The babes are never ending when you visit that site. You’re in for a real treat the very second your eyes catch a glimpse of this.

  14. Nice post. I used to be checkin continuously this
    blog and I’m impressed! Very helpful info specially the closing section :
    ) I take care of sch information a lot. I was seeking this particular info for a verry lengthy time.

    Thanks and best of luck.

  15. I do think this really is among the a lot substantial details for me personally. And i’m content mastering a person’s document. But would like to observation for couple of standard elements, Your website flavor is wonderful, the particular posts is actually terrific : Deborah. Great process, cheers I do think this really is among the a lot substantial details for me personally. And i’m content mastering a person’s document. But would like to observation for couple of standard elements, Your website flavor is wonderful, the particular posts is actually terrific : Deborah. Great process, cheers

  16. Hi all, – – seen the site unintentionally whereas walking round the word wide web this morning, and as well , content material we have done! I enjoy the design but also plan not to mention designs, however i must point out that I’m striving anytime it all a whole lot. I’m the usage of Shiira Step two visitor, properly headlines proceeding group once and for all. Appear Great regarding Netscape Six having said that.

  17. 以低能量的1064-Q激光反覆掃於皮膚表面,逐步改善皮膚色素問題。 治療時產生的熱能能促進膠原蛋白的再生,回復肌膚彈性。 使用7mm平行光光頭,使輸出的激光更溫和及均勻。功效: 去除紋身 美白及去除面毛 令整體膚色更白更均勻 減淡及去除荷爾蒙斑或反黑 增加皮膚膠原蛋白,改善皮膚彈性 減淡深層色斑 : 黃褐斑,荷爾蒙斑,蝴蝶斑 以低能量的1064-QS激光反覆掃於皮膚表面,逐步改善皮膚色素問題 使用8-10mm平行光光頭,使輸出的激光 更溫和及均勻 1. 激光能透進皮膚深層 2. 激光被黑色素吸收 3. 產生熱能將黑色素體分解 4. 被呑噬細胞吸收及排出體外

  18. I’ll right away clutch your rss feed as I can’t in finding your email subscription hyperlink or newsletter service. Do you have any? Kindly allow me recognize so that I may just subscribe. Thanks.

  19. Derma Veil ® 被喻為新世代逆齡完美輪廓塑造,最新一代的PLLA膠原。 2003年獲得Mexican Ministry of Health (SSA)認證及美國FDA出口認證,並於2006年在拉丁美洲及遠東至東南亞地區廣泛使用,多個臨床實例見證能改善老化、遺傳、疾病(如脂肪萎縮)等引起的凹陷問題,其效果備受認同。蘊含兩大活性成分均具有生物兼容性及分解性,可逐步被人體自然分解吸收,有效塑造童顏肌 : 1. 聚左乳酸 (Poly-L-lactic acid / PLLA) : 促進骨膠原生長 2. 甘醇酸(Glycolic Acid ) 使皮膚表皮層黏膠性脂質鬆軟,改善皮膚厚度,加速細胞再生,減少皺紋及疤痕,加強保濕功能,增加光澤,美白效果。 由於甘醇酸分子較小,容易滲透皮膚 治療前: 皮膚的凹陷/皺紋 治療後: 成分被人體吸收、並刺激膠原增生,撫平皺紋及凹陷部位。 注入BOTOX(保妥適)會抑制突觸前膜釋放神經遞質,阻斷乙酰膽鹼(Acetylcholine)的釋放,從而使肌肉張力下降或癱瘓麻痺,皺紋也隨之而逐漸消失。

  20. I have been surfing online more than 2 hours today, yet
    I never found any interesting article like yours. It is pretty worth enough for
    me. In my view, if all webmasters and bloggers made good content as you did, the internet will be a lot more
    useful than ever before.

  21. hey there and thank you for your information – I have certainly picked up something new from right
    here. I did however expertise several technical points using
    this web site, since I experienced to reload the
    website a lot of times previous to I could get it to load properly.
    I had been wondering if you webb hosting iis OK?
    Not that I’m complaining, but slow loading instances
    times will very frequenty affect your placement in google and could damage your high quality score
    if ads and marketing with Adwords. Well I’m adding this
    RSS to my email and could look out for much more of your respective
    intriguing content. Make sure you update this again very soon.

  22. NEAUVIA,歐洲血統透明質酸,目前遍布於全世界56個國家,行政總部在瑞士,卻是源自於意大利的品牌。採用21世紀先進的技術,提取出前所未有的高純度透明質酸,迅速的在全球攻占市場,卓越的品質,領先的技術和平民的價位,已經逐漸的出現在大眾的視線裡,被越來越的人使用。NEAUVIA以系列分女性專用和男性專用,大中小分子以及唇部專用和私處專用,其中私處專用己經在國內一些比較大的整形機構普遍使用。素材提取無與倫比的純淨,運用嶄新PEG鏈結技術-更安全

  23. It is the best time to make some plans for the
    future and it’s time to be happy. I have read this post and if I could I desire to suggest you
    some interesting things or tips. Maybe you can write next
    articles referring to this article. I desire to read even more things about it!

  24. It is appropriate time to make some plans for the long run and it’s time to be happy. I have learn this publish and if I may I wish to suggest you few interesting things or suggestions. Maybe you can write next articles regarding this article. I wish to learn even more things approximately it!

  25. 由全球生長因子與胜肽韓國廠商CAREGEN研發,利用美國專利「KP7-4胜肽技術」,獨特滲透配方提供高穩定、高滲透、高效能的胜髮環境,模擬人體生髮機制,目的使頭皮、毛囊恢復健康及作用活性,重啟生髮系統。DR CYJ髮胜肽療程的治療原理為 利用複合活性成分配方恢復毛髮平衡, 根據生態生物工程原理研發, 關鍵胜肽名為KP7-4,結合了七種專利胜肽, 實驗證明能有效模擬「人體胜髮因子」,掌握育髮四關鍵:毛囊強健、減緩異常落髮、強化髮根、供給毛囊血管營養,模擬毛髮循環機制,同時減緩異常落髮及強化髮根。DR.CYJ髮胜肽不含藥性且無副作用,能有效促進增髮

  26. As usually I found your post interesting and very informative.I will recommend your blog to my friends .Thanks for sharing with us.And keep up the good work.

    follow this link:-http://epostpro.com

  27. Hi there all, here every person is sharing these kinds of
    knowledge, thus it’s good to read this web site, and I used to visit this
    weblog all the time.

  28. Great web site. Plenty of helpful info here. I’m sending it to a few pals ans additionally sharing in delicious.

    And naturally, thank you in your sweat!

  29. 9合1升級保護,提升全面防護!!! 相比之前四合一的疫苗只能預防四種hpv病毒,70的相關癌症。 九合一可以預防9種hpv病毒,可預防高達90以上的子宮頸癌、外陰癌、陰道癌和肛門癌及癌前病變等。 HPV9合1子宮頸癌疫苗 Gardasil 功效 100 預防高危致癌的 HPV 16、18、31、33、45、52 及 58 型號 (可減低 90 患子宮頸癌、、90-95 肛門癌、85-90 外陰癌、80-85 陰道癌及相關癌前病變的風險) 100 減低引致生殖器官濕疣 (俗稱「椰菜花」) 的 HPV 6、11 型的感染 (可減低超過 90 患生殖器官濕疣的風險) 男性方面,能減低患上肛門癌、生殖器官濕疣 (俗稱「椰菜花」) 及傳播 HPV 病毒的風險 注射位置紅腫及痛、輕微發燒和頭痛,至今未有嚴重副作用記錄

  30. “Hello just wanted to give you a quick heads up. The words in your article seem to be running off the screen in Opera. I’m not sure if this is a formatting issue or something to do with browser compatibility but I figured I’d post to let you know. The design and style look great though! Hope you get the issue resolved soon. Cheers”

  31. Howdy! Someone in my Myspace group shared this website with us so I came to look it over. I’m definitely loving the information. I’m book-marking and will be tweeting this to my followers! Great blog and terrific design.

  32. Hi there I am so grateful I found your site, I really found you by accident, while I was browsing on Google for something else, Nonetheless I am here now and would just like to say thanks a lot for a marvelous post and a all round interesting blog (I also love the theme/design), I don’t have time to read it all at the moment but I have bookmarked it and also added in your RSS feeds, so when I have time I will be back to read a great deal more, Please do keep up the superb jo.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *