Travelog

Lucerne –> Titlis –> Zurich

Bismillahirahmanirrahim

Sejuk mlm tadi sbb heater x fungsi..tp oleh kerana penat..mmg tido lena jer..lepas solat subuh, saya dan kawan baru yati dan dayah sambil bersiap kami bincang plan hari ni..so nampaknya x sama destinasi so x leh nak berjalan sesama..Hostel ni sediakan breaksfast so lets gooo..excited sbb hari2 makan maggie sebelum ni..

Interlaken Ost --> Lauterbrunnen/Murren --> Schiltorn

Alhamdulillah dapat hirup udara segar hari ni sekali lagi..nyaman nya lahai si swiss ni..ok lepas breakfast maggie (tu je stok yg ada) maggie dan maggie dan maggie..mandi dan bersiap punggah backpack checkout dan jalan kaki ke stesen tren Interlaken OST untuk menuju ke Lauterbrunnen..

Paris --> Geneva Swiss --> Interlaken

Bismillahirahmanirahim

      Lepas solat subuh, saya dan didee berpisah sementara..Didee balik ke UK sbb ada program, interview n class. Tq didee teman saya berjalan..Maka bermulalah pengembaraan solo saya..Lepas drop luggage saya menuju ke Gate yg di tentukan..Saya menaiki Air France Airline ke Geneva, Swiss. Masa ni mmg masih agak moody lagi sbb cermin mata hilang so bila nk tengok signboard kene dtg dekat2..kang salah masuk gate bagai..

Dublin --> Paris

Bismillahhirahmanirahim

Alhamdulillah masuk ke hari 11 di bumi Eropah..setelah berkelana ke negara omputeh dengan bahasa yang kita pun senang nk berkomunikasi, hari ni akan ke negara yang mmg mencabar komunikasinya haha..Parighhhhh (Paris)

CORK - CLIFF OF MOHER GALWAY IRELAND

Bismillahirahmanirrahim  
Malam tadi tidur awal giler..huda kata masuk je bilik da gelap..haha maklum la ngantuk giler smlm + letih.
hari ni bangun penuh rasa kesegaran. lps breakfast by miss Zakiah..sodap..dan huda tapau utk lunch nanti ..then kemas2 dan bersiap2 nk gerak ke GALWAY.. Ireland mempunyai banyak tempat tarikan semulajadi yang sgt amazing, salah satunya adalah Cliff Of Moher..sesiapa yg plan nk g Ireland..tempat ni wajib kena ada dlm list..

LONDON - DUBLIN - CORK IRELAND

Bismillahirrahmanirahim
lepas solat subuh kat dalam airport ni and lps security check, kami dengan lenggang kangkung anak kak limah siap breakfast santai2 tetibe tringat "didee, kan hari ni Daylight Saving" didee pun tgk jam dia..pastu kami berlari2 sbb time tu da nk kul 6pg..mean kalau flight kita kul 7..da jadi kul 6.. diawalkan sejam..
gelabah giler , da la jauh gate dia..paling hujung..pastu tgk masih ada yg beratur, cam perghhh lega berpeluh2 ko haha..kami org paling last la naik..haiii keje giler..

KOTA LONDON

Bismillahirahmanirrahim Lepas breakfast, saya dan didee sambung round Kota London.  Dengan berjalan kaki dari rumah Liyana ke Hyde Park, Royal Albert Hall, Museum dan menaiki bas ke Camden Street dan naik Tube ke Oxford Street..Alhamdulillah cuaca x hujan dan x panas..hehe yg penting x hujan..ye idok..

Warner Bros. Studio Harry Potter

Bismillahirrahmanirahim

Very excited..yay team Harry Potter..ari ni bangun pagi pas baca Al-Mathurat reramai serumah, saya bersiap untuk ke Watford Junction di mana terletaknya Studio penggambaran Harry Potter..semua movie dia saya da layan..da besar da ko Harry..Eceli film ni follow dr novel JK Rowling, punya la hebat imaginasi dia..perghh..