I Feel So Excited Today

I Feel So Excited Today

Sheffield – Manchester – Sheffield

Bismillahirahmanirahim

Alhamdulillah hari ke 3 di bumi Allah Sheffield. Jujurnya saya suka Sheffield. Ketenangan n kedamaian ada di bandar ini..bkn busy city..(byk kali da puji sheffiled ni) . 8am da gerak dr Sheffield ke Manchester. Drive 2 jam bg amatur yg jln dgn kabus tebal, bengkang bengkuk + berhenti tepi jln tgk view cantik subhanAllah. Plus dgn jem skit..

Itinerary day 3 (klik untuk lebih jelas)

Bersedia dgn jumlah gambar yang agak byk sbb saya FAN Manchester United yihaaaaa..excited sampi x le tido mlm td haha…

yang pasti highway dia FREE

Sepanjang perjalanan di sajikan bukit bukau yang cantik..even bukit bukau, tapi oleh kerana permandangan berbeza dr Mesia so rasa cam heaven..Didee agak frust sebab x leh drive sebab dia under age haha..(kena la follow term & cond sewa kete kat sini) tapi saya agak frust gak sebab dia yang dapat menikmati permandangan huhu..jeles kat situ..Manchester juga antara bandar yang tak sibuk.. best2.. . glory glory man united.. hehe..tiket tour £18 adult.. staf friendly n happening..jom tour Stadium..

dah sampai..parking dulu..nak kesini ikut je GPS..walaupun berpusing2 tapi sampai pada waktunya..nak masuk ke dalam Stadium sini sgt la ketat security dia..badan dia scan and bag dia check luar dalam..ermm
tour start kul 10 – 11 AM..byk pilihan masa nk tour ni..just check it out kat www.manutd.com. nak beli tiket tour pun kat website dia..semua online..yang penting print je tiket tu..bila da smpi sini just tunjuk je kat kaunter..setel..
ni sample tiket yg kita print melalui email..(student tu didee la)..barcode tu yg penting..saya penuh berharap kat Malaysia nnt guna la sistem tiket camni..beli online n scan barcode..x de la buang masa beratur nk beli tiket kan.. 
legend
bilik sidang media..kat sini manager akan di soal siasat oleh wartawan hehe
my dream come true
speeachless and excited
didee sgt baik temankan saya tour stadium ni..dia x minat apa2 pun pasal bola..hihi..muahh cket
kat sini tempat pemain lepak pas 1st half..pastu coach akan bla bla bla bla..strategi..MU sejak Sir Alex pencen..team cam x menjadi sgt..so sad
Asian girl S size (gambar bawah)
oleh kerana matahari x muncul2, maka ini salah satu proses mereka menjaga kualiti rumput mereka
glory glory Man united..
hanya pandang dan lihat je..beli tak hehe..
dapat gak beli muffler MU 10Euro..Boleh la buat kenangan

Ok selesai dan puas hati dgn tour di Old Trafford, siap dia bg free printing sijil cam CONFIRM saya da dtg sini..hehe..ok next..klu dah sampai Manchester tak sah kalau tak singgah Etihad stadium Manchester City.. sbb da dekat sgt dgn Old Trafford..dalam 10 minit je drive..tp x tour la.. just jln2 kt luar.. suka tgk cara mereka manage stadium tu.. keutamaan utk OKU dan handle the kesesakan..terbaik..

nindiaaa ETIHAD STADIUM..

ok next…Manchester adalah syurga makan bagi Muslim.. terletak di Rusholme MANCHESTER. Melambak kedai2 halal..untungla student mesia yg blaja situ, membesar bagai johan tinggal di Manchester hehe..kelakar time nk lunch kat sini..setiap kedai tanya ada toilet tak haha..so terpaksa makan dekat kedai yg ada toilet even kitaorang da aim nk g makan kt kedai Al-Jazeera sbb murah dan sedap.. tp oleh kerana Al Jazeera x de toilet..maka abaikan aim tu..seb bek kedai yg kami makan ni sedap dan toilet dia sgt la bersih..saya x abes2 cakap kt didee ‘d..toilet dia bersih’ haha..

kami order 2 jenis makanan, saya order nasi beryani ayam, didee order mee apa tah tp sedap ya ampun..
must try ‘falooda’ sejenis minuman manis hehe..
 
portion dia sgt besar dan banyak, sya cakap dgn didee..”cg tapau je la nasi ni”..so saya tumpang makan mee didee.. didee cakap “kita selalu x blaja dr pengalaman, da tau portion dia banyak, still nak order 2 hahaha”.. sila tembak kat kepala sendri..betul gak dia cakap..semua nafsu nafsi..
strawberi mmg murah kat sini..mmg hari2 makan la..balik Mesia, pandang je la strawberi kat TESCO tu..mahaiiii..manchester best best best…balik singgah lagi kat lake district sbb ye la beb… chantikkkk..rugi da bawa kete x nk berhenti singgah…kan kan..

Malam yg sgt la sejuk, didee ajak dinner kat noodle Inn dekat dgn Sheffield..satu mangkuk £10..saya cadangkan kalau nak makan kt luar beli semangkuk je sbb portion dia besar blh makan 2 orang..belajar melalui pengalaman tadi hehe..

 lampu kat Restoran ni mmg ala-ala Romantika gituhhhh…

Nasi beryani yg bungkus tadi simpan dlm peti sejuk..esok panaskan makan buat sarapan..yihaaa..

Bab bab makan kat sini , saya serah kan 100% pada didee (halal) sbb dia lagi strict bab halal haram ni and she’s know better than me..maklum la saya 1st time keluar dr malaysia kan..x de experience..byk benda dpt blaja dr didee..tq d