Semporna dan Pulau Mabul Hari Tiga

Hari Tiga (Pulau Mabul)

adoiiii adoiiii haha semua mengeluh sakit badan sbb smlm kan hiking..x igt ke haha..aku solat dok menahan sakit..nak naik tangga pun mengaduh..next time buat la regangan otot..yang best Haja x sakit sbb dia kata sempat tampal ‘koyok’ kat tempat2 yg sepatutnya di tampall..ok fine..bol try tips ni tuk next time?  oh no no next time..x mo dah..(aku aku plan nak hiking lagi bohey dulang maybe aku kesian dengan hubby aku yg belum penah naik lagi) ewahh..future..future..kene pandang depan skit ..

k lepas bfast menu yg sama cam smlm..acik suka menu ni.. kami check out..gerak ke jeti semporna naik bot menuju Pulau Mabul..perjalanan 1 jam ye..so far x boring sbb laut sedikit bergelora dan tempias dek air masin masuk mulut mmg awesome..darah tinggi naik tak minum air laut?..

 Lukisan ALLAH..Subhanallah..This is Mabul bebeh..tu umah tempat tinggal orang-orang bajau..kebanyakan mereka ni dari Indonesia dan Filipina..tapi u ols jangan risau..mereka2 ni baik2 saja..asalkan u ols x buat perangai pelik la kan..Majoriti kat sini Muslim..ada skola agama dan masjid..

 

malam ni kami stay di sini..Arung Hayat Resort..kat sini byk resort.. u ols nak 3 bintang..2 bintang..x de bintang pun ada..malam2 kita tgk bintang kat langit ye..lebih cun..bilik2 kitaorang tu ha kt tepi sekeliling tu je.. seronok kan..kuar pintu je leh terus terjun hahaa..

sampai2 je kami kat sini, x sempat letak bag lagi..da ada budak2 ni jual ketam.. harga semua sekali tu rm40..kami semua cam nanti la dulu..baru sampai..lepak2 dulu..pastu bila da petang kami cari budak2 jual ketam..konon nak beli dan minta orang kantin tu masak..erm ketam da tak ada..sampai sekarang aku agak nyesal x tgk muka budak tu lama2 awal2 dia jual tu..kalau tak dengan penuh simpati aku sure da beli time tuh waaaaaaaaaa nyesal k..so u ols kalau dtg sini kalau ada orang jual ketam ke ikan ke lobster ke.. beli je cepat..harga pandai2 la u ols kawtim…

 mereka rajin minta duit..aku cadang kalau u ols datang sini..bawak la
makanan boleh bagi mereka..hari tu aku ada gak plan nak beli roti paket2
kecik tu tp kat giant semporna x de..#sosad..

endingnya kami beli ikan kerapu merah dan ikan ape tah nama tu..rm20 ..trus bg makcik kantin tu masak tu dinner kami nnt..upah makcik masak satu hidangan rm10..ok la..x yah berkira sangat..niat bg rezeki pada mereka kan..

sesi snorkeling di Kapalai..ok kat sini mmg cun..nampak tak 2 orang kakak cantik tu..dia last sekali naik..hujan da mula turun..dia kata turtle lalu seblah je..say hai hai bye bye..

Whatsupppp!!!! hahaha

ni kami g snorkeling kat mana tah x igt….snorkeling kat sini byk jelly fish..so byk gak badan aku kene attack..tp dun worry x de la sakit cuma rasa di cucuk2 dan gatal..sebelah sna adalah pulau Sipadan yang fames tuuu..tapi nak g Sipadan mahal skit dan kene tempah berbulan gak kot..staf kat sini sporting..understanding dan baik hating.. 4 orang guide kami bila snokeling so dun worry..yang 1st time snokeling pun cam jadi seronok cam cik hajar kita tu..aku bg 4 bintang kat staf2 arung hayat ni..

kat sini siang mmg dia off elektrik..so rugi la duk dalam bilik kan..lepak2 kat luar tgk kehidupan orang sini dan alam ciptaan ALLAH..petang nk marghrib tu kami jalan2 kat kawasan kampung..kemain aku tgk..lagu dangdung bagai haha..so far aku tgk semakin ada peningkatan dari taraf kehidupan mereka ..berbeza time aku pergi dulu tahun 2008  x silap..sumber pendapatan sure dari hasil tangkapan laut dan pelancongan..

Ada sorang staf ni cita gaji dia RM500 je sebulan..what do you think?.. Muhasabah diri…

Makanan kat sini sedap..pandai makcik comel tu masak…tu je aku nak cakap..sbb member cite makanan kat Uncle Chang resort x best..ikut selera masing2..Alhamdulillah..

malam staf2 kat sini buat karoke lala..aku sakit badan so melepak je dlm bilik..

40 thoughts on “Semporna dan Pulau Mabul Hari Tiga

  1. I simply want to say I’m new to blogging and site-building and absolutely liked this web blog. Probably I’m likely to bookmark your blog . You really come with wonderful articles. Bless you for sharing your website page.

  2. Hi! Quic question that’s completely off topic.
    Do you know how tto make your site mobile friendly?
    My blog lokoks weird when viewing from my iphone.

    I’m trying too find a theme or plugin that might be able to fix this issue.
    If you have any suggestions, please share. Cheers!

  3. r0d3nt is a rapist and mentally ill do not trust him. R0d3nt raped 2 girls at hacker conventions andy strutt wife Sichan Li is in the United States illegally. r0d3nt has an undiagnosed psychiatric disorder from a head injury. andrew david strutt has taken money from Lebanse Intelligence Officer and recently arrested hacker and owner of Krypton Security Khalil Sehnaoui. andrew david strutt accepted a hotel suite in Las Vegas in 2015, 2016, and 2017 in excess of $2,000 a night from Khalil Sehnaoui. r0d3nt wife is a former reporter and Chinese Communist Party reporter. andrew strutt wife has access to his secret material. DOB 6/3/1975 sprint phone 321-917-5986 google voice 702-514-0650 works at leidos cyber

  4. 我們採用國際及美國食品及藥物管理局FDA認可的CO2 激光儀 LUTRONICS® SPECTRA SPR, 具安全性, 準確度高 . 二氧化碳激光可安全地去除皮膚上的癦痣、肉粒、疣、老人斑等問題。此激光的幼細光束可準確及直接地將要去除的組織氧化,過程快捷,傷口細小及乾淨,對周圍的皮膚傷害減至最少。一般1-2次就可永久去除。

  5. 防曬粉 BB粉底霜 亮麗柔滑打底乳液 亮麗柔滑控油打底乳液 有機幹細胞修護CC霜 潤澤防曬底霜 礦物質潤澤慕斯 礦物質奇幻粉餅 礦物質蜜粉 完美礦物粉底 控油定妝蜜粉 高清控油粉餅 控油蜜 保濕滋潤噴霧 有機抗氧爽膚噴霧 有機抗敏保濕

  6. 100有機潤唇膏 雙頭磨沙滋潤豐唇膏 滋潤豐唇蜜 亮彩保濕口紅 亮彩保濕唇蜜 持久亮麗雙頭唇彩 唇線筆 唇膏筆 抗炎作用原理:內環境平衡,增強陰道內免疫力 CO2可本質的改變組織特性,使粘膜組織新生 陰道上皮細胞功能增強,大量糖原在陰道桿菌作用下分解成乳酸,逐步恢復陰道正常的PH值 免疫力增強,降低私密處感染

  7. I will immediately grab your rss as I can’t in finding your e-mail subscription link or e-newsletter service. Do you have any? Kindly allow me recognize so that I could subscribe. Thanks.

  8. 加強優化面部輪廓,可被身體完全吸引,能自然地修飾面部輪廓 功效可長達24個月以上 JUVEDERM的特點: 效果立即可見 非永久性 非手術性 安全有效 效果自然 JUVEDERM獲歐盟(CE)及美國及藥物管理局(FDA)認證 首先及唯一獲得FDA認證在首次療程後能維持長達一年2-4功效 新世代專員Hylacross科技為產品帶來獨特的物理特質,包括凝聚力、支撐力及柔順度 8點提升 這是一套由全球著名醫學美容醫生Dr. Maurício de Maio,以JUVÉDERM®系列透明質酸產品為基礎而研發的面部優化療程,藉著簡單程序便達致面部優化效果,不需進行手術,減低風險。 此療程會根據病人的個別情況,重點針對面部8個最常因流失膠原蛋白及彈性纖維而凹陷的位置,再依據特定的順序,從顴骨至下巴位置配合JUVÉDERM®系列的透明質酸產品進行療程,從而改善這些位置的豐盈度及滑溜度,全面性優化面部輪廓。

  9. JUVEDERM由透明質酸Hyaluronic Acid(一種天然多醣體)製造而成,並具有幼滑及高凝聚力的配方。透明質酸(HA)是皮膚組織的主要成份之一,能自然存在於人體肌膚內 JUVEDERM所用的透明質酸非由動物身體提取,可鎖住水份保濕皮膚,從而增加皮膚密度並改善質感 Juvederm 玻尿酸 加強優化面部輪廓,可被身體完全吸引,能自然地修飾面部輪廓 功效可長達24個月以上 JUVEDERM的特點: 效果立即可見 非永久性 非手術性 安全有效 效果自然 JUVEDERM獲歐盟(CE)及美國及藥物管理局(FDA)認證 首先及唯一獲得FDA認證在首次療程後能維持長達一年2-4功效 新世代專員Hylacross科技為產品帶來獨特的物理特質,包括凝聚力、支撐力及柔順度 這是一套由全球著名醫學美容醫生Dr. Maurício de Maio,以JUVÉDERM®系列透明質酸產品為基礎而研發的面部優化療程,藉著簡單程序便達致面部優化效果,不需進行手術,減低風險。

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *