Sheffield Last Day

Sheffield Last Day

Sheffield –> Manchester Airport

Tiada ucapan selain bersyukur kerana dapat sampai di sini dan di pertemukan dengan insan2 yang berhati mulia sepanjang saya di 7 negara ni terutama Didee n Huda n of cos student2 yg blajo kat sini..Banyak pengalaman dan pengajaran yang saya perolehi sepanjang perjalanan ini..Walaupun ada pengalaman pahit tp semua tu Allah bg satu ujian supaya kita sentiasa belajar dari kesilapan. Bila berada di sini x abes2 saya berfikir nk convert warganegara sini tapi x jumpa plak jodoh kat sini hihi..tu la aturan ALLAH..so balik Malaysia la ..(bunyi cam serius je)

Bangun pagi, didee da masuk dapur..pastu saya check hp saya yg satu ni x boleh ON..OMG..frust..naik atas g ngadu kat didee..ermm muka x de prasaan..”cikgu no worries you will be fine x de hp nnt ” huhu.. ok pasrah..so pinjam hp didee msj acik minta tolong dia whatapps Afiq, bgtau yg hp saya x rosak so nnt minta afiq ambil saya kat tempat dia hantar saya ari tu (KLIA)mmg dugaan betol..bawk 2 hp..satu hilang, satu kiooook….pastu naik atas tolong didee pape yg patut tp didee x bg..Didee buat Yorkshire..sedap..banyak betul saya telan..didee kata saya berbeza dari mula2 sampai ari pertama, dulu x nak, nak makan sgt haha sekarang bertambah2 haha..whatever didee janji selera dengan tekak..maklum la sepanjang travel ari tu makan roti je keje..huhu

Dia bungkus kan saya satu bekas tuk saya bawak balik..sedap gilos..balik ni nk google camne nak buat..pas da kenyang..saya n didee sambung mengemas barang2 saya..

Didee masak asam pedas untuk lunch. X penah makan asam pedas salmon..excited n takut x sedap pun ada.. Didee kata sedap so senyum je.. Salmon kt sini murah berbanding dr ikan lain..dah ni tanah air salmon kan..Didee mmg rajen masak. Even dia g umah saya pun. Dia yg akan masak haha.. Ternyata yorkshire sangat sedap n asam pedas kepala cik salmon the best..perghh dia puyer lemak perghh.. Hingga ke tulang2 kita ratah walaupun nt kata masih x clear.. Tq didee

lepas lunch n solat zuhor+asar, saya dan didee bergerak ke Sheffiled Station..Naik tren dari situ tuk ke Manchester Airport..Flight kul 8.55pm. kali ni didee teman sampai ke Airport..hehe

Sampai Airport terus bungkus bag and check in..tunggu didee solat asar dan lepas maghrib saya masuk..Thans Didee..See You August InsyaALLAH..Saya berdoa semoga Allah sentiasa melindungi dia dan permudahkan urusan dia di dunia dan akhirat..ameen

 

Alhamdulillah n goodbye europe..UK. IRELAND. PARIS.SWISS.GERMANY.HOLAND.BELGIUM. 7 negara 17 bandar selama sebulan travel byk sgt benda yg saya belajar.. TQ ALLAH bg peluang yg sangat hebat ini. penah tdo dengan perut kosong. Cermin mata hilang. Hp kena curi. Kena marah dgn local haha. Nanges sorang2 dlm tren berdrama skit…. Semua tu skit je ujian dr Allah nk banding dgn pengalaman dan udara yang Allah beri kepada saya..Alhamdulillah Allah jaga saya..Alhamdulillah temukan saya dgn insan2 mulia di sepanjang perjalanan ni.. Diyana Nas, Khalilah Alhuda Kamilen n friends. Students n org mesia yg terserempak di mana2. Org yg berlainan kulit dan agama.. Dan keluarga dan sahabat2 di mesia yg x henti2 bg semangat..terutama time down..pengalaman tak dpt di jual beli…Tq ALLAH. flight Etihad transit Abu Dhabi. 18 jam keseluruhannya..

tepat kul 9pm Etihad terbang..Dijangka sampai di Abu Dhabi 6.30am..Then 3hours waiting..Naik Etihad ke Kuala Lumpur kul 10.00am dan di jangka sampai ke KLIA kul 10 mlm..begitu la perubahan masa..thats why la jetlag..huhu

Coolect memories, Not Things #the_positivequote