Shopping Time @ Kildare Village

Shopping Time @ Kildare Village

GALWAY – KILDARE VILLAGE – DUBLIN

Bismillahirrahmanirahim

Hari ni lepas solat, mandi kemas2, n kawan2 huda yg kami tumpang rumah mereka da pergi kelas (depa sempat masakkan breakfast lagi..huhu terharu)..

itinerary untuk hari ini

Perjalanan dari Galway ke Kildare Village dalam 2 jam lebih..

Da sampai..Kildare Village ni cam JPO kat Johor tu gak..barang2 branded..plan nk g sini sbb nak beli beg tuk angah n sidah..

Saya x tau harga kat sini betul2 murah berbanding kalau beli kt Mesia, sbb saya bukan org yg suka shopping, so jgn tanya saya murah ke? hehe..

Lunch- Huda bawa g makan kat Wok Inn cam Thai restoren..
pusing2 cari parking
cantikkan shopping complex kt dublin ni..x sure apa nama dia..tp saya beli souvenir kat sini murah kata huda..
da petang2 Huda ajak minum hot choc kat Butlers Choc..original choc from Ireland..kat Ireland je ada kedai ni..negara lain x de..tp mmg perghh melekat kat kerongkong rasa choc dia..pure..harga x tau sbb huda blanja..
lps pusing2 kami bincang samaada nak stay (bermalam) kat umah kawan huda atau pun tidur kat airport sbb esok flight ke Paris pagi buta..
bila kira2 faktor kos dan bla bla bla..so kami decide singgah je kat umah kawan huda tumpang mandi dan say Hi hehe..then lps marghrib kami terus gerak ke airport dan pulangkan kereta jam 9pm..then lepak kat airport..
TQ semua..uols memang best..sorry x dapat stay n lepak n berborak lelama..TQ TQ..

kat airport Dublin (terminal 2) kami solat kat sini, cam biasa bilik solat multi prayer (share dgn agama lain). Airport ni sangat bersih dan luas..mmg best samapi x tau mana nk melepak tido sbb semua ruang selesa..cuma bkn ada katil ye tuan puan..kat bilik solat x boleh lepak dan tido sbb polis dia akan datang check setia[ beberapa jam huhu..even kami tido kat kerusi luar pun, kejap2 polis datang check minta passport..nk tido pun x lena..

 

Maka tidur² ayam la saya sementara nak tunggu check in flight kul 6.55am