Stories

Lucerne –> Titlis –> Zurich

Bismillahirahmanirrahim

Sejuk mlm tadi sbb heater x fungsi..tp oleh kerana penat..mmg tido lena jer..lepas solat subuh, saya dan kawan baru yati dan dayah sambil bersiap kami bincang plan hari ni..so nampaknya x sama destinasi so x leh nak berjalan sesama..Hostel ni sediakan breaksfast so lets gooo..excited sbb hari2 makan maggie sebelum ni..

Interlaken Ost --> Lauterbrunnen/Murren --> Schiltorn

Alhamdulillah dapat hirup udara segar hari ni sekali lagi..nyaman nya lahai si swiss ni..ok lepas breakfast maggie (tu je stok yg ada) maggie dan maggie dan maggie..mandi dan bersiap punggah backpack checkout dan jalan kaki ke stesen tren Interlaken OST untuk menuju ke Lauterbrunnen..

Paris --> Geneva Swiss --> Interlaken

Bismillahirahmanirahim

      Lepas solat subuh, saya dan didee berpisah sementara..Didee balik ke UK sbb ada program, interview n class. Tq didee teman saya berjalan..Maka bermulalah pengembaraan solo saya..Lepas drop luggage saya menuju ke Gate yg di tentukan..Saya menaiki Air France Airline ke Geneva, Swiss. Masa ni mmg masih agak moody lagi sbb cermin mata hilang so bila nk tengok signboard kene dtg dekat2..kang salah masuk gate bagai..

10 Keindahan Tersembunyi di Negara Switzerland

Tahukah anda Negara Switzerland merupakan sebuah Negara yang terkenal kerana politiknya yang berkecuali, kerahsiaan perbankan, serta jumlah kerusi yg banyak dalam organisasi antarabangsa, di antaranya PBB Dewan HAM, Jawatankuasa Antarabangsa Palang Merah, Pertubuhan Kesihatan Sedunia (WHO), dan Pertubuhan Perdagangan Dunia (WTO).

Dublin --> Paris

Bismillahhirahmanirahim

Alhamdulillah masuk ke hari 11 di bumi Eropah..setelah berkelana ke negara omputeh dengan bahasa yang kita pun senang nk berkomunikasi, hari ni akan ke negara yang mmg mencabar komunikasinya haha..Parighhhhh (Paris)

Masjid Grande Mosquee De Paris

Grande Mosquée de Paris ("Masjid Besar Paris"), telah diasaskan pada Perang Dunia Pertama sebagai tanda berterima kasih Perancis kepada tentera kolonial Muslim yang menentang penjajahan Jerman. Masjid ini dibina mengikut stail mudéjar dan menara masjid tersebut adalah setinggi 33 meter.

Sejarah Arc De Triomphe Paris

Arc de Triomphe, secara rasminya Arc de Triomphe de l'Étoile, adalah sebuah tugu di Paris yang terletak di pusat Place Charles de Gaulle, juga digelar "Place de l'Étoile".[1] Ia berada di hujung barat Champs-Élysées. Gerbang kemenangan ini memberi penghormatan kepada mereka yang berjuang untuk Perancis, khususnya sewaktu Perang Napoleon. Di bahagian dalam dan atas gerbang terdapat nama semua jeneral dan perang yang diperjuangkan mereka. Di bawahnya adalah Makam Askar Tidak Dikenali dari Perang Dunia I.

Menara Eiffel bahasa Perancis (Tour Eiffle ) merupakan sebuah menara besi yang di bangun di Champ de Mars di tepi Sungai Seine di Paris. Menara ini telah menjadi ikon global Perancis dan salah satu struktur terkenal di dunia.