solo traveller Tag

Brunei dengan gaya kesederhanaan yang tersendiri

Alhamdulillah solo trip ke Brunei Darussalam 3H2M awal sept ritu.. Meh nak share Itinerary dan "ada apa kat Brunei"..Ramai kata Brunei x de pape tapi 4 me Brunei ada masjid yang gempak, mempersona (rasa cam next year nk berramadhan je kat sana gituhh)..

Langkawi -> Koh Lipe

Bismillahirahmanirahim Ramai kata Koh Lipe ni 'Maldives Of Thailand'. Sebenarnya x de la rancang nk ke sini tapi bila Air Asia buat free seat yang kena gak bayar seat dia Rm82.+ return so terus teringat dengan Koh Lipe..so let's go to small Island in Thailand..Passport wajib tau, visa tak perlu :)

Saya orang Johor, Orang Johor boleh dapat cabel Channel Singapore..Setiap hari masa kecik² dulu selalu bukak channel Singapore sbb Channel depa lagi best haha so sampai lagu negara depa pun dah boleh hafal.. Saya dah tak ingat bila last saya ke Singapore..yang pasti waktu kecik dulu..maybe da 30 tahun + x pernah pergi..So bila check ticket Air Asia ke Singapore murah terus rembat tapi pergi je..plan nak balik naik bas.

KOTA LONDON

Bismillahirahmanirrahim Lepas breakfast, saya dan didee sambung round Kota London.  Dengan berjalan kaki dari rumah Liyana ke Hyde Park, Royal Albert Hall, Museum dan menaiki bas ke Camden Street dan naik Tube ke Oxford Street..Alhamdulillah cuaca x hujan dan x panas..hehe yg penting x hujan..ye idok..

Tour Sheffield

Bismillahirrahmanirahim

bangun pagi lepas sarapan kat umah, saya dan didee bergerak ke bus stop untuk ke opis BUDGET Car rental..keluar je dr pintu rumah..masyaALLAH sejuknya alang kepalang..menyucuk2 kulit muka..serius saya x blh nk tahan..berbungkus dr atas sampai bawah body saya..didee jalan laju je.."didee slow la skit, sejuk ketaq kaki"..bila naik bas..cam perghh lega.. cuaca kat luar tu 4˚c..didee cakap tram kat sini share jalan demgam kenderaan lain cam kereta bas n motor so kena extra carefull..ok agak menarik..