Trip ke Eropah Day 4 London

Sheffield – Peak District – Mayfield Alpacas – Botanical Park

Bismillahirrahmanirahim
 

Alhamdulillah day 4 di Sheffield GB. Hari ni sesi nature. lihat keindahan alam..my fav Hiking ke Peak District National Park dan Mayfield Alpacas dan Botanical Park. Nak naik ke peak district ni ada byk pilihan. Kereta. Bas. Basikal ataupun jalan kaki.. klu dr bus stop ke puncak jalan kaki 2 jam +-. Permandangan x yah cakap. Subhanallah ‘amazing’.. sejuk pun jgn cakap ‘semput’..ketaq lutut. Bawak bekal..konon ala2 picnic gituh. nasi membeku tp layan je.. enjoy dan seronok.. warga2 emas pun hiking bagai.. super mom gendong anak hiking. What an amazing experience.

itinerary day 4 (klik untuk paparan yg lebih jelas)
Breakfast pagi ni panaskan nasi beryani yg tapau smlm..sedap gilos nasi dia..makan camtu je da sedap..serius x penah mkn nasi sesedap tu..perghh perghh perghh..(sorry x igt apa nama kedai tu)
  dari sheffield ke Peak district 45 minit
dari peak district ke Mayfield 25 minit
peak district 
berjalan kaki dr parking kereta nk ke top dalam 30 minit +- erm..sejuk tu menyucuk2 kulit muka yg buat saya x menahan..hehe..tp bila da sampai atas tgk pemandangan cam subhanallah..
 camni la bila x de sape nk ambilkan gambar dia..lol
 lunch..da kejung lauk tu (beku)

 

 nenek tumpang lalu ye nak..
 
 berhingus hidung tahan sejuk ni..

 

 

 

 

 happy beno ni..padahal nak exam next month hehe

 

 mahu tak cuak duk hujung tu..

 

nk lelama kt sini pun x leh sbb sejuuuukkkk..
If x de didee blaja kat sini, maybe saya pun x kan sampai sini n x tau pun kewujudan alam yg sgt la mencantik ni..biasa kalau pelancong g LONDON sure akan g big ben , eyes of london  bagai..tapi trust me sheffield sgt damai..selain dr peak district..ada gak lake district..tp saya x tau nape sy x sempat g sana hehe..sesiapa yg nk fefeling original UK ni..dtg pendalaman2 kampung2 cam kt sini..klu kt bandar da susah nk nmpk original local kan..kat sini nmpk camne life mereka n susah nk cakap..best..
TQ again didee..kebanyakan gmbr didee yg ambil..dia mmg genius..(hope dia x baca la blog ni) 
lepas lunch..kami turun..dan bergerak ke Mayfield Alpacas plak..
 
Entrance fee dia dalam £3 sorang..pastu beli makanan dia £1.5..tp klu x nak beli makanan dia pun x pe..

 

 depa ni manja..erm pastu bulu dia besih je..

 

cute kan..eceli dekat Safari Wonderland A Famosa melaka pun da ada species ni..mmg cute..didee kata ada kacukan biri-biri dgn unta..
tah betol ke tak hehe

 

 mana-mana mata saya”..kalau 10 orang hulur makanan, semua dia serbu cam x makan setahun
handsome
 unic susunan batu batu ni, tp bukan saya yg punca batu bata tu jatuh

 

 bila saya decide nk g Mayfield dan cakap dgn didee yg saya suka animal..didee cam wat muka x percaya hehe..jahat..
pemalu
 saya x paham konsep apa yg didee nk tunjukkan..dia nk sentuh tp pakai glove.. 🙂

 

 

 besar kita animal ni..terpegun tol
kami bergaduh

 

masa 1st time lidah alpacas ni sentuh tangan saya nk amik makanan..rasa geli yg amat..berdrama saya kt situ skjp..eeeeiiiii
kat sini hampir 2 jam gak lelepak dgn animal gebu gebas..
Pas setel layan animal..gerak ke Botanical Park, dekat je dengan umah didee..rasanya la..hehe..dah kata nature day..so kena g park ok..
 awal musim spring..so pokok semua masih togel..berseni gituh…

 

 saya appreciate gambar dia lompat2 ni sbb dia kata sakit kaki dia buat action ni so kena masukkan dlm blog haha..

 

 walaupun kami selalu gaduh manja, dia x abaikan saya terutama bab makan haha..
 happy je ko berguling2 kan..

 

 

 

 bila musim spring je pokok Daffodils ni berbunga dan tumbuh..klu bukan musim..rata je tanah tu..even daun pun x de..cam magic..

 

 

 

 

 TQ didee temankan cg jejalan.. sedey sbb da nk pulangkan kereta cute tu..lepas da puas jejalan da petang kami g pulangkan kereta kt tempat kami pinjam ari tu..kena pulang jam 18.00 so b4 tu da pulang, make sure isi penuh minyak tu..sampai sana mamat2 sana check2 kereta ok tak..punya la peramah ajak didee berborak n nk tgk gambar2 kami pulak..seb bek hensem layan je..setelah selesai proses pemulangan, kami jalan kaki je balik ke umah didee, really appreciate time kami sesama, berborak, bergaduh, makan..walau ada terguris hati, tp x simpan dalam hati..that’s what friends are for..bila lagi kan dlm time mcm ni..tetibe rasa emo plak ..ok bye..
mari jalan kaki melihat Daffodils tepi jalan kekuning kuningan..
balik rumah, makan n kemas2 barang sbb esok pagi yang buta nak ke Kota London..Adele..I’m coming… 

9 thoughts on “Trip ke Eropah Day 4 London

  1. This is a new list for today. I’m sorry about the last two lists. You may find some proxies not working the way they should. There was also duplicates in the list. I’m still learning about free public proxies. I hope you can make good use out of this list.

  2. Eschew to today, when there is a supererogation of anti aging mien lean products like arex.gojigezicht.nl/hoe-te-solliciteren/schoonheidsspecialiste-schiedam-noord.html creams, serums, gels and powders that all sovereignty to be this font of youth. Some occupation tropnal.gojimasker.nl/handige-artikelen/acne-producten.html their anti aging obeahism toe ingredients that give birth to a ton of methodical inspection ilhy.cremegoji.nl/help-jezelf/ontstoken-oogleden.html and put of believe on how incrustation ages to venture on a encouragement them up and some are pasteurized hype.

  3. Condense to today, when there is a superabundance of anti aging mien notice products like pisic.gojimasker.nl/handige-artikelen/candida-oorzaak.html creams, serums, gels and powders that all avenge to be this fount of youth. Some will tiomy.gojijeugd.nl/handige-artikelen/face-cream-creme-de-la-mer.html their anti aging entrancing via ingredients that be permanent a ton of well-regulated experimentation etcu.gojijeugd.nl/hoe-te-solliciteren/benefiance-wr24.html and partitioning on how peel ages to bankroll b reverse them up and some are suppositional hype.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *