Trip ke Eropah Day 7 London

KOTA LONDON

Bismillahirahmanirrahim

Lepas breakfast, saya dan didee sambung round Kota London.  Dengan berjalan kaki dari rumah Liyana ke Hyde Park, Royal Albert Hall, Museum dan menaiki bas ke Camden Street dan naik Tube ke Oxford Street..Alhamdulillah cuaca x hujan dan x panas..hehe yg penting x hujan..ye idok..

 plan itinerary hari ini
 
 

 tgk pokok dia tringat cerita2 dongeng ..

 

Kenapa swan sentiasa berdua?

 

dalam 30 minit berjalan dr umah Liyana nk Hyde Park..

royal Albert Hall ni seblah je dgn Hyde Park..

 

 

 depan Royal Albert Hall ada Royal College Of Music, saya sgt excited sbb tgk bebudak keluar masuk dgn alat music..bestnya..kalau saya ada anak, saya nk mereka blaja alat music..huhu


 

Imperial College of Science and Technology.. Kat sini la Liyana study PHD..didee kata, bukan calang2 orang boleh study sini..mmg gempak..moga ALLAH permudahkan Liyana n friends

 saya x nmpk mereka sekeluarga pegang smartphone, bagusnya kat sini saya tgk family mmg 100% menggunakan oral communication dgn anak2..

 unic betol bangunan dia..amazing

 yes akhirnya berjaya dapat bergambar dengan kereta idaman..arghhh

 google maps..next destination..internet sgt la perlu utk mengembara sendri..

 


nampak tak punya la ramai nak masuk museum London ni..erm saya tgk ramai sgt, x jadi nk masuk hehe..lagipun saya bukan penggemar museum..

 

 

 kat sini byk museum..so saya masuk Victoria and Albert Museum..tg penting free..ada gak bahagian sejarah2 ISLAM..layan..

 

 

teksi London..kat sini warga2 emas x suka duduk rumah..mereka suma berjalan..bagus kan..

 

besar tol church ni..korang nampak x saya kat situ ..senibina lama..amazing


pastu kami menaiki bas ke Camden Street London..cam ala2 petaling street kt Mesia..guna je kad Osyter tu

 

bila jejalan nampk je bende pelik2 sure snap..kenangan tu ooo

 saya mmg fan sport direct haha..

 kat sini byk barang untuk souvenir..boleh minta diskaun2..tp kebanyakan kt sini yg menjual bkn local people..tah dr mana hehe..

 

minum sat..haus..


 

tgh jejalan, nmpk kedai Benjamin ni..so beli crepe nutela..yami2 sedap n banyak..Must try Crepe’s nutella strawberry banana £3.9. Kenyang makan tghari sampai tgh malam nya hehe “dee, x sangka kita cam food hunting?”

kat sini mmg tumpuan ramai orang termasuk pelancong..happening sesangat..pas makan n jejalan kami menaiki tube (tren) ke Oxford Street..tempat membeli belah bg yg x reti nk letak duit tu kat mana hehe..saya dan didee just jejalan saje..

 

 

tgh tggu didee cari tempat nak solat..tapi puas dia cari x jumpa..so kena masuk kedai mana2 dan solat..cam tu la bila berada di negara bukan Islam..

 

lps da puas berjalan, kami ke kedai kopi tersohor kat London COSTA tp mmg serius coffe dia sedap..didee solat kt kedai ni..slumber hehe..  

 

saya x paham sejuk2 pun didee order air sejuk..ermmm  reptilia barangkali dia ni..

lepas lelepak..kami naik tren balik ke umah Liyana..bersiap sbb tgh malam kami akan gerak ke Stansted Airport untuk Flight pagi besok ke Dublin, Ireland..Huda mu tunggu kami datang..

lepas makan malam di sediakan cik liyana kita ni..maka berbackpacking la kami dalam jam 10 malam camtu..sbb tube last operasi kul 12 mlm..

 

dari umah liyana kensington, kami perlu naik tube ke victoria station..pastu jalan kaki skit untuk ke bas station untuk ke Airport Stansted, tiket bas beli last minute sbb website dia problem so kena £12..tiket bas kul 12 mlm camtu..boleh je nak naik tren ke airport ni tp mahal la. oleh kerana saya x rushing, so bas adalah pilihan di hati dan bajet..sbb tu pentingnya planning..so da tau bajet masa..dalam bas saya dan didee mmg tidur lena la, perjalanan dalam 1jam 1/2..turun bas masyaALLAH sejuk x menahan..pastu masuk airport terus check in luggage dan cari port sesuai nak tidur..tgk macam2 cara/gaya mereka tidur..didiee sedap betol..saya mmg x leh nk tidur sgt..

Kami akan menaiki flight Ryan Air (cam Air Asia) syarikat tambang murah..bila betul2 dia tgh offer mmg £9.90 je..beli online..

ni website RyanAir  

sambungan Trip ke Eropah Day 8

45 thoughts on “Trip ke Eropah Day 7 London

  1. Sculptra 含有由含有源於植物果酸的 PLLA 聚左乳酸(poly-L-lactic acid),它能促進天然膠原蛋白大量增生,令容顏重現年輕,一個療程的效果能持續逾2年。Sculptra 乃全球唯一獲美國食物及藥物管理局(美國FDA)認可的PLLA聚左乳酸美容品牌。Sculptra 塑然雅會被人體自然分解吸收,同時促進天然膠原蛋白再生1。療程效果可以漸進地給你更富清新朝氣的容頻,效果自然,更不會影響面部表情。SCULPTRA 塑然雅 Sculptra 由含有源於植物果酸的PLLA聚左乳酸(poly-L-lactic acid),它可以被新陳代謝成二氧化碳及水,最終自體內排出。PLLA聚左乳酸早已被廣泛應用於醫療用品超過30年,自2009年起 Sculptra 及全球唯一獲美國FDA認可的PLLA聚左乳酸美容醫學品牌。Sculptra ® 塑然雅能促進天然膠原蛋白大量增生1,改善皺紋,令容顏重現年輕。全球唯一獲美國FDA認可PLLA聚左乳酸。臨床研究證實於3個月間,肌膚的膠原蛋白密度 顯著增加67%2。療程效果能持續愈2年3。主要成份PLLA聚左乳酸源於植物果酸,醫學界廣泛使用超過30年。

  2. Woww that was strange. I just wrote an really long comment but after I clicked
    submit my comment didn’tappear. Grrrr… well I’m not writing all that over again. Anyway, just wanted to say great blog!

  3. FineScan 會在肌膚上製造數以千計的細小深入傷口,即所謂的顯微加熱區(microthermal zone),但要確保每次治療時皆有部份組織不受能量影響,於是,每一個顯微加熱區的作用雖然強烈而明顯,但周圍都包覆著正常且結構完整的皮膚組織,使傷口能在短時間內癒合,並替換之前有缺陷的受損組織。Finescan不僅可讓表皮新生,更可促進深層膠原再生,從內而外徹底喚醒細胞,瞬時找回年輕時的肌膚狀態。憑藉最新的雙軸技術,FINESCAN 6可治療 – 面部 – 頸部 – 暗瘡凹凸洞 – 增生性疤痕

  4. 由全球生長因子與胜肽韓國廠商CAREGEN研發,利用美國專利「KP7-4胜肽技術」,獨特滲透配方提供高穩定、高滲透、高效能的胜髮環境,模擬人體生髮機制,目的使頭皮、毛囊恢復健康及作用活性,重啟生髮系統。DR CYJ髮胜肽療程的治療原理為 利用複合活性成分配方恢復毛髮平衡, 根據生態生物工程原理研發, 關鍵胜肽名為KP7-4,結合了七種專利胜肽, 實驗證明能有效模擬「人體胜髮因子」,掌握育髮四關鍵:毛囊強健、減緩異常落髮、強化髮根、供給毛囊血管營養,模擬毛髮循環機制,同時減緩異常落髮及強化髮根。DR.CYJ髮胜肽不含藥性且無副作用,能有效促進增髮

  5. 大部份曾經生育或經歷更年期的女性都會面臨私密深處及外觀鬆弛問題,不單會影響自信心和伴侶的親密體驗,更有機會造成容易積菌及尿滲等健康問題。全港首部 Venus Fiore閨密儀 RF射頻 私密緊緻療程 專門針對私密各處包括陰道、陰唇及陰阜的專用治療頭,全面改善鬆弛問題;每個治療頭均採用一次性即棄治療蓋,確保衛生。還有ATC自動控溫綜合系統,讓療程的治療溫度被有效監控,療程自然更安全、更有效達至預期效果。全港首部 Venus Fiore閨密儀 RF射頻 私密緊緻療程Venus Fiore集中為女性私密之處提供最到位的呵護,專注重整陰道健康、收緊鬆弛陰唇和改善陰阜肥大問題。關鍵在於Venus Concept的王牌─糅合多極射頻與磁力脈衝的(MP)2磁頻專利技術,發揮提升細胞活躍度、重塑同時增加膠原蛋白、刺激毛細血管新生等作用,達至調整陰道濕潤度、pH值的效果,更重要的是顯著改善陰道彈性,使其回復年輕狀態。

  6. It’s perfect time to make some plans for the future and it’s time to be happy. I have read this submit and if I may just I desire to suggest you few fascinating things or advice. Maybe you could write next articles referring to this article. I desire to learn more things approximately it!

  7. Ion Magnum 是一種最新的減脂儀器,可以快速燃燒掉你身體的脂肪 , 讓你不需要做大量的體育鍛煉 , 輕鬆方便的達到專業美體的效果。 效果: 通過將你體內的脂肪轉化成肌肉,輕鬆减掉你的體重和腰圍。25分鐘的理療比健身房幾個小時的運動效果還要好! 副作用/風險: 該設備已在美國食品藥品監督管理局注册,注册分類爲醫療器械I類,I類醫療器械就是指普通人使用安全性非常好且沒有任何風險的器械。 减脂過程: 减脂板會直接固定安放於你身體的目標减肥部位,通過特殊的信號,Ion Magnum會將該部位的脂肪燃燒轉化成肌肉。(注意:該設備與你在其他沙龍中瞭解的肌肉轉化設備是完全不同的。)療程: 要想取得而保持完美的效果,一個療程需要進行10次理療,每3-7天進行一次。維持理療可以每兩周進行一次。

  8. Another person specifically help to make tremendously content articles I may declare video youtube terbaru. This is the very first time that My spouse and i frequented internet page so far? I actually impressed with the research you have made to create this unique organize incredible. Excellent activity!

  9. A motivating discussion is worth comment. I do think that you should ublish more about
    this subject, it might not be a taboo subject but generally people do not
    speak about these topics. To the next! Cheers!!

  10. 激光是單一波段的光能 , 在同一時間發射 , 光線能量較為集中 , 能深入皮膚打擊患處之異常色素或血管 , 溫和地刺激皮膚內的骨膠原更生, 新生的骨膠原令您的膚質光澤柔嫩 , 煥然一新 , 抗老效果顯著。有效治療色斑(雀斑 , 太陽斑 , 咖啡斑 , 太田痣 , 紋身) , 血管問題 (葡萄色斑 , 微絲血管擴張) , 膚色不均 , 皮膚鬆弛 , 毛孔粗大 治療後皮膚會出現短暫的紅腫 , 要注意防曬及遵照醫生指示護理皮膚

  11. Appreciating the persistence you put into your blog and detailed information you present. It’s nice to come across a blog every once in a while that isn’t the same out of date rehashed information. Wonderful read! I’ve saved your site and I’m including your RSS feeds to my Google account.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *