Trip ke Eropah Day 2 London

Tour Sheffield

Bismillahirrahmanirahim

bangun pagi lepas sarapan kat umah, saya dan didee bergerak ke bus stop untuk ke opis BUDGET Car rental..keluar je dr pintu rumah..masyaALLAH sejuknya alang kepalang..menyucuk2 kulit muka..serius saya x blh nk tahan..berbungkus dr atas sampai bawah body saya..didee jalan laju je..”didee slow la skit, sejuk ketaq kaki”..bila naik bas..cam perghh lega.. cuaca kat luar tu 4˚c..didee cakap tram kat sini share jalan demgam kenderaan lain cam kereta bas n motor so kena extra carefull..ok agak menarik..

 itinerary day 2 (klik untuk paparan yg lebih jelas)

kat bawah ni saya share bagaimana saya buat online booking (car rental) ni..

 Saya booking awal (online)  car rental ni..pembayaran menggunakan debit card.. prosesnya sgt senang, saya guna website ni utk compare mana yg murah..off cos avis lg murah tp sbb dia just terima card credit je..so terpaksa saya amek budget agensi (mahai skit la) make sure guna credit card sendri..owner credit card je yg blh sewa kereta ni..x leh pinjam2 credit card org lain kecuali owner CCard pun pergi skali..lepas klik klik proses then proses..

 

 tadaaaa…ni voucher yg dia email lepas da buat pembayaran masa booking online..print n tunjuk kt dia..ok lupa nk story.. sebelum uols buat apa-apa transaksi online melibatkan international..make sure aktifkan dulu debit card kita untuk oversea..g je website bank or g kat ATM machine..semudah ABC..

ok sambung balik cerita..byk selingan..

Bila sampai Car Rental yg terletak kat Sheffield ni terus pung pang pung pang sign itu ini, then keluar tgk waaaaahhhh cantiknya kereta..

nampak tak kedai (office car rental dia..cam nk roboh berkulat tp service mmg tip top (moral jgn pandang luaran)

kebanyakan kereta yg di sewa berkualiti tinggi dan harga pun berpatutan..oleh kerana hanya saya dan didee je yg naik so pilih yg paling mini 3 doors..hehe..yang penting baca term & cond dia dgn penuh teliti dan yg best stereng memandu sama juga di mesia..no worries ..but biasanya kereta2 mini kt sini gear MANUAL hehe ada je yg auto tp mahal skit lg pun saje nk challenge diri sendri …serious saya giler terpikat dgn mini fiat ni..(topic ari ni “bestnya dpt migrate, jom migrate”) masa sewa, dia bagi minyak penuh..pulang pun minyak kena penuh..kalau kereta injured, of kos dia akan caj n tolak dr debit/credit card kita..

bestnya negara UK ni, building or rumah depa sgt la old fashion tp sistem depa sgt high class..terbaeekkk..kakak bagi 5 bintang..(tetibe)

website sewa kereta –rental car 

Harga sewa – £47 utk 3 hari = RM267.9/2 org = RM133 +-

Minyak 3 hari sgt la jimat kete ni – = £24.5 = RM138.57

oh ye lagi satu lesen memandu Malaysia laku kat sini mean x perlu g JPJ buat International License..jimat RM150..

eceli saya cakap dgn didee b4 dtg sini, x yah sewa kete, naik public transport je tp dia kata kesian kat saya, takut sakit kaki nk byk berjalan..sbntnya kalau u guys just nk jejalan kat area2 sheffield ni jalan kaki pun da ok sbb cuaca dia nyaman je so klu jalan kaki pun x terasa sgt penatnya..tapi didee syg kaki saya.. so saya yang menurut perintah..

pengalaman memandu di negara orang mmg berlainan dan best, kalau ada peluang,, try tau..orang2 kat sini sgt baik bila memandu, oleh kerana kereta saya MANUAL..s..di mana saya jarang sgt bawak kete manual di mesia so byk kali mati tgh jalan..tp org2 sana TIDAK akan HORN or marah2 klu kita lambat..oohhhh bestnya…bestnyaaaa…antara satu benda yg saya learn dr sikap mereka..so kakak bg 10 bintang..

bila saya nak bukak tingkap kereta, didee bersuara “cikgu x yah nak hirup sgt udara kat Sheffield ni, Sheffield ni antara udara paling x bersih dlm UK”…hahaha fine..(tutup tingkap kete)

1st day beli brg2 keperluan diri dan souvenir tuk adek bradek n anak buah dulu..senang sbb da berkereta..lokasi of kos didee bawak kat ‘meadow hall’..dalam ni ada mcm2 kedai termasuk PRIMARK yg sgt terkenal kt UK ni..alaaa cam kedai FOS, REJECT SHOP camtu..brg2 sgt2 la murah..ada made in bangladesh pun ada (tshirt LONDON yg saya beli)

Pastu ke east midlands designer outlet..ala-ala JPO kat Johor tu..jual barang2 branded dengan harga murah..saya beli jaket n kasut..

coklat murah dan sedap..singgah ALDI (cam supermarket) kt Sheffield


malam di Sheffield..tenang..that why I LOVE Sheffield..mendamaikan..didee suka saya puji Sheffield..

Smpi rumah da malam, kemas2 barang yg beli tadi then tidur..TQ didee bwk cg jejalan..

sambungan Trip ke Eropah Day3



43 thoughts on “Trip ke Eropah Day 2 London

  1. I do not even know how I ended up here, but I thought this post was good. I don’t know who you are but definitely you’re going to a famous blogger if you aren’t already 😉 Cheers!

  2. 通過水光療程抑制黑色素細胞生長的成分注射到真皮層,減少黑色素形成,淡化黑斑色素沉澱,從而達到美白祛斑的效果 療程特色 :可配搭多元化產品來量身訂做不同療​​程計算機化規格,操作方便,容易控制可調節進針深度,精準注射於目標的肌膚層 每針的注射劑量相等,達到均勻注射 一次平均5點注射,可縮短療程時間 採用31號細針頭,幾乎看不到入針點 降低疼痛、瘀血、腫脹及不適感 使用靈活度高,可複合式搭配針劑,量身訂製療程

  3. I simply want to tell you that I am very new to weblog and truly loved your blog. Probably I’m want to bookmark your blog . You amazingly have exceptional well written articles. Thanks a bunch for revealing your web page.

  4. Hey there would you mind letting me know which webhost you’re utilizing?
    I’ve loaded yoyr blog in 3 differewnt web browsers and
    I must say thjs blog loads a lot qucker then most.

    Can you suggest a good web hopsting provider at a reasonable price?
    Cheers, I appreciate it!

  5. Wonderful blog! I found it while browsing on Yahoo News. Do you have any tips on how to get listed in Yahoo News? I’ve been trying for a while but I never seem to get there! Cheers

  6. Normally I don’t read post on blogs, but I wish to say that this write-up very forced me to take a look at and do it! Your writing style has been amazed me. Thanks, quite great post.

  7. I’m impressed, I have to say. Really hardly ever do I encounter a weblog that’s both educative and entertaining, and let me inform you, you have hit the nail on the head. Your thought is excellent; the difficulty is something that not sufficient individuals are talking intelligently about. I am very completely satisfied that I stumbled across this in my seek for something referring to this.
    Viral style http://ow.ly/jKbT30lgVvw

  8. 9合1升級保護,提升全面防護!!! 相比之前四合一的疫苗只能預防四種hpv病毒,70的相關癌症。 九合一可以預防9種hpv病毒,可預防高達90以上的子宮頸癌、外陰癌、陰道癌和肛門癌及癌前病變等。 HPV9合1子宮頸癌疫苗 Gardasil 功效 100 預防高危致癌的 HPV 16、18、31、33、45、52 及 58 型號 (可減低 90 患子宮頸癌、、90-95 肛門癌、85-90 外陰癌、80-85 陰道癌及相關癌前病變的風險) 100 減低引致生殖器官濕疣 (俗稱「椰菜花」) 的 HPV 6、11 型的感染 (可減低超過 90 患生殖器官濕疣的風險) 男性方面,能減低患上肛門癌、生殖器官濕疣 (俗稱「椰菜花」) 及傳播 HPV 病毒的風險 注射位置紅腫及痛、輕微發燒和頭痛,至今未有嚴重副作用記錄

  9. Hi, very exciting posting. My sister and I have recently been looking for comprehensive details about this type of stuff for some time, however we could hardly until now. Do you consider you can create several youtube videos about this, I believe your webblog would be far more thorough in case you did. In any other case, oh well. I am going to be checking on this web site within the forseeable future. Email me to maintain me up to date. granite countertops cleveland
    Viral style http://ow.ly/jKbT30lgVvw

  10. 由全球生長因子與胜肽韓國廠商CAREGEN研發,利用美國專利「KP7-4胜肽技術」,獨特滲透配方提供高穩定、高滲透、高效能的胜髮環境,模擬人體生髮機制,目的使頭皮、毛囊恢復健康及作用活性,重啟生髮系統。DR CYJ髮胜肽療程的治療原理為 利用複合活性成分配方恢復毛髮平衡, 根據生態生物工程原理研發, 關鍵胜肽名為KP7-4,結合了七種專利胜肽, 實驗證明能有效模擬「人體胜髮因子」,掌握育髮四關鍵:毛囊強健、減緩異常落髮、強化髮根、供給毛囊血管營養,模擬毛髮循環機制,同時減緩異常落髮及強化髮根。DR.CYJ髮胜肽不含藥性且無副作用,能有效促進增髮

  11. IELLIOS是由歐盟資助倫敦大學細胞重建研究所研究. 採用諾貝爾生理醫學獎科技 , 透過”納米能量電流” 以最親膚與迅速導入的方式 , 利用電腦化系統去令皮膚再生 , 令皮膚組織在無創傷的情況下自然更新及收緊 . 這治療是無創無痛的 . 完成治療後亦沒有傷口 . 我們是香港第一引入IELLIOS的機構 , 醫生會根據客人不同情況去為你設計不同的組合 .在外國IELLIOS受到很多荷里活明星, 歌手以至政客的追棒 , Madonna的facialist kate somer -field就常用IELLIOS為她護理肌膚 , 令52歲的她肌膚輪廓均保持於30歲的狀態. IELLIOS的訊號技術,採用心臟起博起原理,活躍無法正常運作的心臟細胞。訊號技術可活化及修復愛損皮膚,透過傳送訊號,激活靜止的細胞。IELLIOS的訊號技術給予細胞指令,引發細胞再次生長,令肌膚重回年輕。

  12. 韓國膠原蛋白提拉線,在韓國又稱作FTL(Fine Thread Lifting細線埋入拉提術)」,可達到最新趨勢V臉回春效果。它是運用獲得韓國食品藥品管理局KFDA最高安全等級認證的可吸收縫線PDO (polydioxanone)的Fine Thread(細螺紋) 埋入皮膚真皮層裡作用,利用異物反應原理,促進皮膚真皮膠原的增生、刺激局部微循環、從而提拉皮膚和肌肉,增強皮膚彈性,達到提升、除皺,美白、嫩膚等多重回春效果。

  13. 紅石榴保濕噴霧 重水保濕噴霧 清肌保濕噴霧 瑕疵遮瑕膏 修容霜 護眼修飾霜 眼部遮瑕修護筆 亮白蓋斑霜 香茅SPF30 香茅蚊怕水 古銅暗影粉2號 胭脂輪廓修飾 點綴立體修容 奇幻腮紅 亮麗持久胭脂膏 深層修護滋養潤唇霜 保濕護唇膏

  14. My spouse and I stumbled over here from a different website and thought I may as well check things out. I like what I see so now i am following you. Look forward to finding out about your web page repeatedly.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *