Trip ke Eropah Day 3 London

Sheffield – Manchester – Sheffield

Bismillahirahmanirahim 

Di kawasan rumah didee sblm berangkat..yay TEKSI LONDON..

Alhamdulillah hari ke 3 di bumi Allah Sheffield. Jujurnya saya suka Sheffield. Ketenangan n kedamaian ada di bandar ini..bkn busy city..(byk kali da puji sheffiled ni)
8am da gerak dr Sheffield ke Manchester. Drive 2 jam bg amatur yg jln dgn kabus tebal, bengkang bengkuk + berhenti tepi jln tgk view cantik subhanAllah. Plus dgn jem skit..

 itinerary day 3 (klik utk lebih jelas)
 
Bersedia dgn jumlah gambar yang agak byk sbb saya FAN Manchester United yihaaaaa..excited sampi x le tido mlm td haha…
 

kabus sangat la tebal..memang x nmpk depan..60km/h je bawak..

 yang pasti highway dia FREE

Sepanjang perjalanan di sajikan bukit bukau yang cantik..even bukit bukau, tapi oleh kerana permandangan berbeza dr Mesia so rasa cam heaven..

Didee agak frust sebab x leh drive sebab dia under age haha..(kena la follow term & cond sewa kete kat sini) tapi saya agak frust gak sebab dia yang dapat menikmati permandangan huhu..jeles kat situ..

Manchester juga antara bandar yang tak sibuk.. best2.. . glory glory man united.. hehe..tiket tour £18 adult.. staf friendly n happening..jom tour Stadium..

 dah sampai..parking dulu..nak kesini ikut je GPS..walaupun berpusing2 tapi sampai pada waktunya..nak masuk ke dalam Stadium sini sgt la ketat security dia..badan dia scan and bag dia check luar dalam..ermm

tour start kul 10 – 11 AM..byk pilihan masa nk tour ni..just check it out kat www.manutd.com. nak beli tiket tour pun kat website dia..semua online..yang penting print je tiket tu..bila da smpi sini just tunjuk je kat kaunter..setel..

ni sample tiket yg kita print melalui email..(student tu didee la)..barcode tu yg penting..saya penuh berharap kat Malaysia nnt guna la sistem tiket camni..beli online n scan barcode..x de la buang masa beratur nk beli tiket kan..
 

legend
bilik sidang media..kat sini manager akan di soal siasat oleh wartawan hehe
 
my dream come true 
 
speeachless and excited
 
didee sgt baik temankan saya tour stadium ni..dia x minat apa2 pun pasal bola..hihi..muahh cket
 
kat sini tempat pemain lepak pas 1st half..pastu coach akan bla bla bla bla..strategi..MU sejak Sir Alex pencen..team cam x menjadi sgt..so sad
 
Asian girl S size (gambar bawah)
oleh kerana matahari x muncul2, maka ini salah satu proses mereka menjaga kualiti rumput mereka
 
glory glory Man united..
 
TQ DD
 
 hanya pandang dan lihat je..beli tak hehe..
dapat gak beli muffler MU £10.. boleh la buat kenangan
 

Ok selesai dan puas hati dgn tour di Old Trafford, siap dia bg free printing sijil cam CONFIRM saya da dtg sini..hehe..ok next..

klu dah sampai Manchester tak sah kalau tak singgah Etihad stadium Manchester City.. sbb da dekat sgt dgn Old Trafford..dalam 10 minit je drive..tp x tour la.. just jln2 kt luar.. suka tgk cara mereka manage stadium tu.. keutamaan utk OKU dan handle the kesesakan..terbaik..

 nindiaaa ETIHAD STADIUM..
ok next…Manchester adalah syurga makan bagi Muslim.. terletak di Rusholme MANCHESTER. Melambak kedai2 halal..untungla student mesia yg blaja situ, membesar bagai johan tinggal di Manchester hehe..kelakar time nk lunch kat sini..setiap kedai tanya ada toilet tak haha..so terpaksa makan dekat kedai yg ada toilet even kitaorang da aim nk g makan kt kedai Al-Jazeera sbb murah dan sedap.. tp oleh kerana Al Jazeera x de toilet..maka abaikan aim tu..seb bek kedai yg kami makan ni sedap dan toilet dia sgt la bersih..saya x abes2 cakap kt didee ‘d..toilet dia bersih’ haha..
kami order 2 jenis makanan, saya order nasi beryani ayam, didee order mee apa tah tp sedap ya ampun..

must try ‘falooda’ sejenis minuman manis hehe..
 
portion dia sgt besar dan banyak, sya cakap dgn didee..cg tapau je la nasi ni”..so saya tumpang makan mee didee.. didee cakap “kita selalu x blaja dr pengalaman, da tau portion dia banyak, still nak order 2 hahaha”.. sila tembak kat kepala sendri..betul gak dia cakap..semua nafsu nafsi..

strawberi mmg murah kat sini..mmg hari2 makan la..balik Mesia, pandang je la strawberi kat TESCO tu..mahaiiii..

manchester best best best…balik singgah lagi kat lake district sbb ye la beb… chantikkkk..rugi da bawa kete x nk berhenti singgah…kan kan..

video ni masa dalam perjalanan dari Sheffield ke Manchester..Kabus sgt tebal..mmg x nampak jalan..

Malam yg sgt la sejuk, didee ajak dinner kat noodle Inn dekat dgn Sheffield..satu mangkuk £10..saya cadangkan kalau nak makan kt luar beli semangkuk je sbb portion dia besar blh makan 2 orang..belajar melalui pengalaman tadi hehe..

 lampu kat Restoran ni mmg ala-ala Romantika gituhhhh…

Nasi beryani yg bungkus tadi simpan dlm peti sejuk..esok panaskan makan buat sarapan..yihaaa..

Bab bab makan kat sini , saya serah kan 100% pada didee (halal) sbb dia lagi strict bab halal haram ni and she’s know better than me..maklum la saya 1st time keluar dr malaysia kan..x de experience..byk benda dpt blaja dr didee..tq d

sambungan Trip ke Eropah Day 4

46 thoughts on “Trip ke Eropah Day 3 London

  1. 紅石榴保濕噴霧 重水保濕噴霧 清肌保濕噴霧 瑕疵遮瑕膏 修容霜 護眼修飾霜 眼部遮瑕修護筆 亮白蓋斑霜 香茅SPF30 香茅蚊怕水 古銅暗影粉2號 胭脂輪廓修飾 點綴立體修容 奇幻腮紅 亮麗持久胭脂膏 深層修護滋養潤唇霜 保濕護唇膏

  2. andy strutt is a traitor who sells classified secrets works at leidos cyber has raped 2 girls at HOPE hacker conventions. r0d3nt wife Sichan Li is in the United States illegally. r0d3nt has an undiagnosed psychiatric disorder from a head injury. r0d3nt has taken money from Lebanse Intelligence Officer and recently arrested hacker and owner of Krypton Security Khalil Sehnaoui. andy strutt accepted a hotel suite in Las Vegas in 2015, 2016, and 2017 in excess of $2,000 a night from Khalil Sehnaoui. andrew strutt wife is a former reporter and Chinese Communist Party reporter. andrew strutt wife has access to his secret material. DOB 6/3/1975 sprint phone 321-917-5986 google voice 702-514-0650

  3. CO2激光(CO2 laser / 二氧化碳激光)的波長是10600nm,照射到皮膚上會被皮膚的水份吸收,瞬間將皮膚有問題的組織氣化。CO2激光可以用來消除各種皮膚問題包括疣、癦、痣、脂溢性角化、粉刺和汗管瘤等。當治療後,您的皮膚需要5至10天時間復原。期間保持傷口清潔便可。優點:CO2激光所切割的深度比刮除術較深,亦較精準。可以處理較深層的皮膚問題,例如去除癦、油脂粒、肉粒、疣、珍珠疣、角質增生等。其復原亦較快,減少留下疤痕的機會。它最大的優點在於,能夠進一步減少激光治療過程當中的熱損傷反應,提升了激光治療的安全性,治療過程中幾乎沒有疼痛感

  4. You lost me, buddy. I mean, I assume I get what youre declaring. I understand what you are saying, but you just appear to have forgotten that there are some other men and women inside the world who see this issue for what it actually is and may possibly not agree with you. You may be turning away many of persons who might have been followers of your weblog.
    tennessee finesse shirt http://ow.ly/jKbT30lgVvw

  5. 韓國膠原蛋白提拉線,在韓國又稱作FTL(Fine Thread Lifting細線埋入拉提術)」,可達到最新趨勢V臉回春效果。它是運用獲得韓國食品藥品管理局KFDA最高安全等級認證的可吸收縫線PDO (polydioxanone)的Fine Thread(細螺紋) 埋入皮膚真皮層裡作用,利用異物反應原理,促進皮膚真皮膠原的增生、刺激局部微循環、從而提拉皮膚和肌肉,增強皮膚彈性,達到提升、除皺,美白、嫩膚等多重回春效果。

  6. My developer is trying to persuade me to move to .net from PHP.
    I have always disliked the idea because of
    the expenses. But he’s tryiong none the less.
    I’ve been using Movable-type on a number of websites for about
    a year and am worried about switching to another platform.
    I have heard very good things about blogengine.net.

    Is there a way I can transfer all my wordpress posts into it?
    Any help would be greatly appreciated!

  7. 韓國膠原蛋白提拉線,在韓國又稱作FTL(Fine Thread Lifting細線埋入拉提術)」,可達到最新趨勢V臉回春效果。它是運用獲得韓國食品藥品管理局KFDA最高安全等級認證的可吸收縫線PDO (polydioxanone)的Fine Thread(細螺紋) 埋入皮膚真皮層裡作用,利用異物反應原理,促進皮膚真皮膠原的增生、刺激局部微循環、從而提拉皮膚和肌肉,增強皮膚彈性,達到提升、除皺,美白、嫩膚等多重回春效果。

  8. I believe this is among the such a lot vital info for me. And i am satisfied reading your article. However wanna commentary on few general issues, The website taste is great, the articles is in reality excellent : D. Good process, cheers

  9. Howdy, I think your web site could be having web browser compatibility problems.
    When I lookk at your site in Safari, it looks fin however when opening in IE, it’s got some
    overlapping issues. I merely wanted to give you a quick heqds up!
    Apart from that, great blog!

  10. 青春雖然一去不返,但如果有機會,你又會唔會重新捉緊青春嘅尾巴?CLEVIEL 高濃度透明質酸 就為你打開人生新一頁,令你嘅肌膚重新充滿光澤,回復年輕彈性! 同惱人皺紋等老化現象Says Goodbye!CLEVIEL Prime 功能: 提升 ◆ 結構提升◆ 改善臉部輪廓◆ 新加入無痛配方 最佳適用範圍: ✔前額 ✔太陽穴 ✔顴骨 ✔面頰 ✔虎紋 CLEVIEL Contour+ 最佳適用範圍:✔鼻 ✔下巴 ✔虎紋

  11. You are so cool! I don’t think I’ve reawd something like this before.
    So wonderful to discover someone with a few original thoughts on this issue.
    Seriously.. thank you for starting this up. This site is one thing that’s needed on the internet, someone
    with a little originality!

  12. Hello there! This post couldn’t be written much better! Looking at this post reminds me of my previous roommate! He always kept talking about this. I am going to forward this post to him. Pretty sure he will have a very good read. Thanks for sharing!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *